Coana Chirilă din provincie

Mînată de o gîndire provincială, pesedista Alexandra Chirilă a bătut la uşa şefului PNL din capitala judeţului, Gheorghe Flutur, care, în loc să o sprijine pentru a rămîne în funcţia de inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava, a făcut-o cu ou şi cu oţet

Coana Chirilă din provincie

În anul 2008, Alexandra Chirilă şi Valentin Gheorghe Buda Niga semnau decizia de titularizare a unei profesoare de biologie la Şcoala de Salcea, decizie contestată de un alt profesor de biologie care s-a considerat nedreptăţit şi a făcut plîngere la poliţie. La vremea respectivă, doamna Chirilă era inspector la Inspectoratul Şcolar Suceava condus de Petru Carcalete, un profesor rădăuţean care a adunat mulţi ani ca şef de inspectorat, acesta fiind sprijinit rînd pe rînd de PNL, PL-D şi PDL. Petru Carcalete a plecat de mult din inspectorat, dar Alexandra Chirilă a rămas. Doamna Chirilă a tot fost inspector pînă pe 23 mai 2019, atunci cînd PSD-ul a avansat-o în funcţia de adjunct al instituţiei. Acest salt a fost posibil ca urmare a faptului că Alexandra Chirilă a simţit că numai dacă se înscrie în PSD va putea urca încă o poziţie pe scara ierarhică. Cum însă social-democraţii au pierdut guvernarea, doamna Chirilă a pierdut şi dumneaei funcţia. Din nefericire pentru domnia sa, Alexandra Chirilă s-a putut mîndri cu funcţia sa doar şapte luni de zile. Mai trist pentru doamna Chirilă este că nici nu s-a mai putut întoarce pe poziţia de inspector, fiind nevoită să meargă la catedră la şcoala de unde a venit în IŞJ, adică la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. A stat Alexandra Chirilă cu mîinile în sîn ştiind că va fi schimbată din funcţia de inspector adjunct sau s-a agitat? Veţi afla din pagina 3 că varianta corectă este varianta b.

 

Imediat ce PNL a pus mîna pe putere şi s-a zvonit că liberalii nu vor avea milă de social-democraţii cocoţaţi în funcţii de către partid, Alexandra Chirilă a început să se agite. Agitaţia a fost şi mai mare în momentul în care PNL a schimbat-o pe pesedista Gabriela Mihai din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Suceava pentru a-i face loc penelistului Grigore Bocanci. Dacă s-a dat atacul la şeful cel mare, urma, firesc, şi atacul la eşalonul II.

În ce-a constat agitaţia doamnei Chirilă? Păi, fiindcă prin natura funcţiei a intrat în contact cu mai mulţi primari, Alexandra Chirilă a început să bată provincia, adică judeţul, în lung şi-n lat, luîndu-i la rînd pe primarii PNL şi rugîndu-i să-i pună o vorbă bună la şeful cel mare ca să nu o schimbe. Şeful cel mare fiind, aţi văzut că ştiţi?, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur.

După ce a crezut că şi-a pregătit terenul, doamna Chirilă şi-a luat inima în dinţi şi a bătut la uşa domnului Flutur. Care domn Flutur a primit-o, dar nu pentru a-i îndeplini dorinţa, ci pentru a o face cu ou şi cu oţet. Gheorghe Flutur nu avea referinţe tocmai bune despre Alexandra Chirilă pe partea profesională, iar cît priveşte partea politică, şeful PNL a luat foc văzînd cum cineva care s-a înscris în PSD cu cîteva luni în urmă pentru a prinde o funcţie a îndrăznit să vină să-i ceară să fie susţinut de liberali.

Numai o gîndire provincială şi o dorinţă acerbă de a fi şefă au împins-o de la spate pe Alexandra Chirilă să bată lui uşa lui Gheorghe Flutur, cu toate că ar fi trebuit să ştie că acesta face alergie la pesedişti. Mai ales la cei care alergă cu limba scoasă după funcţii.

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!