Coafata de la Mediu

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a bătut drumul pînă la Dorna pentru a se da în spectacol înainte de europarlamentare

Coafata de la Mediu

Pentru că tot s-a furat startul campaniei pentru europarlamentare de către toată lumea, nu se putea ca ditamai vicepremierul Graţiela Gavrilescu să nu intre şi ea în horă. Evident, cu o demonstraţie de populism, de astă dată ecologist, că doar doamna de la ALDE este şi ministrul Mediului.

Ca orice cucoană cu coc care atunci cînd vede un copilaş îl trage de fălcuţe şi îl întreabă cum îl cheamă, cîţi ani are şi dacă mănîncă tot din farfurie la grădiniţă, coafata de la Mediu a mers cu două biciclete la Vatra Dornei, pe care le-a oferit unui băiat de şase ani şi fratelui său de nouă ani, pentru că cei doi au strîns PET-urile de pe o stradă din localitate.

Coafata, ca orice cucoană cu coc care trage copilaşii de fălcuţe, a intrat în vorbă cu copiii: „Să vedem ce ați făcut voi. Lucruri mărețe și bune. (…) De Ministerul Mediului ai auzit? E ministerul care face legi împreună cu Guvernul, cu Parlamentul, ca noi să trăim așa, într-un mediu curat și într-un mediu sănătos și să nu mai lase nimeni pe albia rîului sau pe drumuri mizerii. (…) Mi-aș dori ca tu, cînd ești mare, sau Georgian, să fiți voi, poate, miniștrii Mediului”.

Evident că pînă cresc băieţii, doamna va fi de mult la pensie.

Dacă nu ar fi spus-o doar de imagine şi de sanchi, Graţiela Gavrilescu ar fi trebuit să se dea la o parte imediat pentru a face loc cuiva care chiar ţine la mediu: unuia dintre părinţii fraţilor Andrei şi Georgian Frăţiloiu, pentru că de la ei au învăţat cei doi ce înseamnă respectul pentru mediu.

Indicele bursier PET

Fiţi sociabili!