Clămpăneală multă, sprijin ioc

De curînd, la policlinica din Cîmpulung Moldovenesc a devenit funcțională o linie de testare de tip PCR. Linia de testare COVID a costat 433.000 de lei, contribuția municipalității cîmpulungene fiind de 168.000 de lei. Restul banilor au fost puși de primăriile din zona Cîmpulungului, adică de cele din Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorîta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulița și Izvoarele Sucevei. Primarul municipiului de la poalele Rarăului, Mihăiță Negură, a mai spus și că de la bugetul local s-au mai alocat 150.000 de lei pentru amenajarea spațiului unde s-au montat aparatul și echipamentele auxiliare.

La Suceava, la Spitalul Județean, la debutul crizei sanitare a funcționat o linie de testare pusă la dispoziție de Universitatea ”Ștefan cel Mare”. După o vreme, universitatea și-a luat aparatura și a plecat pentru că trebuia să o folosească într-un proiect de cercetare. În prezent, din cîte se știe, la Spitalul Județean funcționează două linii PCR: una donată de Primăria Sucevei, iar cealaltă de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Urmează să mai ajungă una de la Consiliul Județean.

Știe o țară întreagă că Suceava a fost primul județ lovit crunt de noul coronavirus. Cu toate acestea, sprijinul autorităților centrale a fost zero pe partea de dotare. Guvernul s-a rezumat la trimiterea unei echipe militare de conducere la Spitalul Județean și la trimiterea în vizită a ministrului Sănătății. Guvernul a mai arătat Suceava cu degetul, președintele României a retras Spitalului Județean o distincție pe care tot dumnealui o acordase și atît. Ba nu, Guvernul ne-a transmis și încă ne mai transmite că trebuie să purtăm mască în spațiile închise, să ne spălăm pe mîini și să păstrăm distanța. Dar nu trebuie să fii Guvern ca să faci doar atît. Poți să fii și un om al străzii fără nici un ban în buzunar. Cazurile Cîmpulung și Suceava demonstrează că Guvernul doar clămpănește și că dacă nu ne ajutăm singuri nu ne ajută nici dracu`.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!