Cîţu fumează iarbă. Dar şi Teodorovici o face

Doi dintre triştii vestiţi ai micului ecran sînt Eugen Teodorovici şi Florin Cîţu. Rînd pe rînd, cei doi îşi fac loc cu coatele pentru a ajunge pe sticlă ca să mai spună cîte o bazaconie pe care încearcă, însă fără succes, să o împacheteze astfel încît să pară un lucru serios.

Ministrul PSD de Finanţe şi senatorul PNL se ciondănesc în permanenţă, semănînd cu doi copii răzgîiaţi care-s bîtă la şcoală, dar care au părinţi care merg cu atenţii la profesori, iar aceştia le pun note mari. Doi răzgîiaţi care, nepunînd mîna pe carte, au timp să stea toată ziua în faţa blocului şi să-şi dea cu tablete şi cu telefoanele mobile în cap. Că doar nu-s nebuni să urce în copac după un măr, vara, ori să facă un bulgăre de zăpadă, iarna.

Recent, Florin Cîţu a băgat telefonul mobil prin gard, că doar nu băţul, şi a zis că ştie el că angajaţii din Ministerul de Finanţe sînt puşi să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe 2018. Eugen Teodorovici a replicat afirmînd că spusele opozantului reprezintă „o bazaconie totală şi o imbecilitate”, după care i-a căşunat pe presă: „Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice, dar o să verific personal acest lucru, şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”.

Ce bazaconii are în cap domnul Teodorovici, care vrea să amendeze presa în caz că nu verifică toate bazaconiile spuse de unul şi de altul! Eugen Teodorovici nu are decît să-l cheme în faţa instanţei pe domnul Cîţu şi nu să pună gînd rău presei, care nu are cum să verifice tot ce debitează numiţii şi aleşii poporului. Responsabilitatea pentru cele declarate aparţine debitorului, nu transmiţătorului. Ei, dacă transmiţătorul ar instiga la război, alta ar fi situaţia, dar el nu a făcut decît să consemneze spusele unui senator în legătură cu informaţiile pe care le are referitor la ce se întîmplă la Ministerul de Finanţe. În replică la aberanta propunere a domnului Teodorovici, domnul Cîţu a declarat că aveam de-a face cu o „ieşire de spital”.

În perioada în care am locuit în Bucureşti treceam mereu pe lîngă un bloc vechi, pe faţada căruia scria „Cîţu fumează iarbă”. Mă amuzam de fiecare dată, gîndindu-mă că este vorba despre pîra unui băiat care a vrut să se răzbune pe un alt băiat şi de aceea a scris un mesaj pe care să-l vadă mama şi tata lui Cîţu atunci cînd deschid geamul ca să aerisească.

La cum se comportă domnul ministru şi domnul senator, parcă îmi vine să merg şi să completez mesajul „Cîţu fumează iarbă” cu „Dar şi Teodorovici o face”. A început 2019.  

Fiţi sociabili!