Cîte un şef de familie, ca să ajungă la toată lumea

Sînt persoane care pare-se că au absolvit facultatea de şefi. Facultatea de şefi la stat. Diana Găşpărel, care între 2009 şi 2010 a fost şefa Comisariatului de Mediu Suceava, a fost numită în funcţia de director al Cabinetului noului prefect, Alexandru Moldovan.

Pauză de publicitate. Guvernul PNL vrea să intre în cei care iau pensie şi în acelaşi timp lucrează la stat. Măsura este foarte una bună, dacă este să ne gîndim că nişte tinerei care au ieşit la pensie din Poliţie mai iau şi un salariu foarte bun de prin ministere ori primării, depinde pe unde s-au aciuat. PNL-ul are mare dreptate că e nevoie de un pic de ordine în această chestiune, dar trebuie să aibă grijă, fiindcă sînt şi cazuri în care oameni cu pensii foarte mici şi-au găsit de lucru la stat pentru că sînt buni şi este nevoie de ei. Aceşti oameni trebuie lăsaţi în continuare să-şi facă treaba, ca să aibă şi ei cu ce să trăiască. Oricum, faptul că liberalii se gîndesc să-i smulgă de la ţîţa statului pe unii care primesc suficient lapte de la acelaşi stat merită apreciat. Pauza de publicitate s-a încheiat.

Diana Găşpărel este soţia lui Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, adică tot o instituţie de stat la fel ca şi Prefectura. Nimeni nu spune că domnul Găşpărel nu este bine pregătit şi că nu merită să deţină importanta funcţie de control, cum nu ştiu dacă valoarea profesională a doamnei Găşpărel poate fi contestată. Totuşi, cred că şi Garda Forestieră, şi Cabinetul Prefecturii Suceava ar putea funcţiona şi dacă cele două entităţi ar fi conduse de persoane din afara familiei Găşpărel. Că doar nimeni nu este de neînlocuit.

Cred că PNL ar putea aplica acelaşi model în cazul cumulului de funcţii în familie ca şi în cazul cumulului pensie – salariu de la stat. Vreau să spun că nu ar mai trebui să se permită ca şi soţul, şi soţia să deţină funcţii de conducere la instituţii publice. Un şef în casă este suficient. Trebuie lăsate şi alte familii să se bucure că au un şef în casă.

Comentariu difuzat de Radio Top – 104 FM şi radiotop.ro

Fiţi sociabili!