Cîrcotaşi de top

Astăzi, 2 mai, în premieră pentru teatrul sucevean, acesta va pune în vînzare abonamente pentru spectacole. Premiera este prilejuită de organizarea Zilerelor Teatrului „Matei Vişniec”, care vor avea loc în perioada 16 – 30 mai. Abonamentul pentru 19 spectacole este 120 de lei, cel pentru 14 spectacole 100 de lei, iar 10 spectacole costă 80 de lei. Biletele vor costa 10 lei pentru adulţi, acestea fiind numai 2 lei pentru elevii din preuniversitar şi pentru spectacolele dedicate copiilor.

Cum ar veni, abonamentele şi biletele costă mai nimic. Asta nu înseamnă că spectacolele vor fi de nimic, cum dacă dai 2 lei pe un bilet nu înseamnă că mergi la un spectacol de 2 lei.

Pe scenele sucevene vor urca trupe de teatru din toată ţara, dar şi din Franţa şi Republica Moldova. Spun scene, pentru că festivalul va fi găzduit de Teatrul „Matei Vişniec”, dar şi de Casa de Cultură, de auditoriumul universităţii şi de spaţii neconvenţionale, cum ar fi cel al fostei uzine de apă. În cele două săptămîni de festival vor putea fi urmărite nu mai puţin de 32 de spectacole în cadrul a 58 de reprezentaţii.

Deci, va fi un eveniment de eveniment. Aceasta poate fi considerată deschiderea, pentru că urmează, rînd pe rînd, festivalul de blues din centrul Sucevei dedicat memoriei lui Fane Adumitroaie, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” de la Cetatea de Scaun şi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ şi Festivalul „Bucovina Rock Castle” din şanţul Cetăţii. Asta ca să enumăr doar cîteva dintre evenimentele cultural-artistice organizate în ultimii ani de Suceava, care nu este nici Bucureşti, nici Cluj şi nici Timişoara.

Oare vor mai fi suceveni care vor strîmba din nas şi care vor spune că trăiesc într-un oraş în care nu se întîmplă nimic? Probabil că da, pentru că la cîrcoteală ocupăm unul din locurile fruntaşe, unii dintre colegii de oraş şi de judeţ fiind nişte nemulţumiţi profesionişti.  

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!