Cînd pe stînga, cînd pe dreapta, uite-aşa mă joacă soarta!

Liderul PSD, Ioan Stan, şi liderul PNL, Gheorghe Flutur, au avut o ciocnire la baza viitoarei pîrtii de schi de pe Rarău, prinzîndu-l la mijloc pe primarul Mihăiţă Negură şi făcîndu-l sandviş. Vizita ministrului PSD al Turismului, Bogdan Trif, a fost anunţată şi de PSD, şi de Prefectură. PSD-ul a spus că ministrul vine la invitaţia parlamentarilor PSD de Suceava, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu, Mirela Adomnicăi, care a fost pus în funcţie de PSD, a spus că ministrul vine şi atît. Vineri, 6 iulie, pe la ora 09.00, la baza primului tronson al pîrtiei nefuncţionale de la Cîmpulung Moldovenesc se aflau ministrul Bogdan Trif, prefectul Mirela Adomnicăi, parlamentarii PSD de Suceava Ioan Stan, Maricela Cobuz, Emilian Havrici şi Alexandru Rădulescu, primarul PNL al Cîmpulungului, Mihăiţă Negură, şi surprize, surprize, surprize… Ei, nici chiar Andreea Marin! Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a ajuns la pîrtie pe la 08.30, pentru a-şi face încălzirea înainte de a da ochii şi pieptul cu adversarii săi de-o viaţă, pesediştii. De faţă cu presa, domnul Flutur a procedat la confiscarea evenimentului, vorbindu-i ministrului timorat al Turismului ca un diriginte elevului care are probleme la mai multe obiecte. De faţă cu cei care-l invitaseră pe ministru, Flutur Confiscatorul i-a explicat lui Trif Ascultătorul cît de necesară este demararea demersurilor pentru începerea celui de-al doilea tronson al pîrtiei de pe Rarău, cu toate că primul încă nu a fost dat în funcţiune. Ei și cînd Gheorghe Flutur îi spunea lui Bogdan Trif ca un pedagog de şcoală nouă că municipiul Cîmpulung are nevoie „ca de aer de pîrtia asta”, a încercat timid să intre în vorbă şi Emilian Havrici: „Sîntem amîndoi ingineri silvici şi aş vrea să spun şi eu două vorbe”. Cu un aer superior, inginerul silvic Flutur, fără să-l privească pe inginerul silvic Havrici, a spus „imediat, domnu’ inginer”, dar imediatul acela nu a mai apărut şi, astfel, deputatul nu a mai apucat să spună că sînt probleme cu tăierea pădurii pe acea porţiune. 

Şi a continuat lecţia de dirigenţie a preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, încă vreun minut, pînă cînd preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ioan Stan, care fremăta în apropierea sa, a intervenit: „A vorbit domnul Flutur despre tronsonul II. Domnul ministru ştie, eu sînt coiniţiatorul unei legi care a trecut şi de Camera Deputaţilor, în condiţiile în care putem lua derogare pentru siturile naturale, Natura 2000 sau pentru arii protejate şi cred că putem rezolva problema şi la… Din păcate…”. Şi ştafeta a fost preluată prin smulgere de Gheorghe Flutur: „Am mai discutat cu ministrul Gavrilescu despre anumite descărcări cum sînt peşterile de lilieci, care ar putea pune o problemă, cum e şi la autostrăzi, dar aia să fie ultima”. A venit rîndul lui Ioan Stan la smuls: „Auzi, nu facem că-i presa aici, dar din păcate n-am fost ajutaţi de parlamentarii liberali de Suceava”. Imediat a sărit domnul Flutur: „Dacă aţi venit să facem politică aici, vă daţi seama că nu ieşiţi bine. Haideţi să fim pragmatici”. Domnul Stan a intervenit instantaneu, vorbind peste domnul Flutur: „Nu… Da… De aia sîntem aici”. Ioan Stan s-a retras, Gheorghe Flutur a continuat să vorbească, după care şeful PSD şi şeful PNL au fost văzuţi discutînd aprins departe de ochii presei.

După care, toată lumea a plecat în plimbare pînă la jumătatea pîrtiei nefuncţionale, unde domnul Trif le-a spus jurnaliştilor că „Negură nu a depus documentaţia pentru al doilea tronson”, iar domnul Negură, auzind ce zice ministrul, spunea din spate: „Nu-mi place ce aud, nu-mi place ce aud”. Nu i-a plăcut ce aude nici preşedintelui PNL, atunci cînd primarul PNL a spus că toate guvernele au dat bani mai mulţi sau mai puţini pentru pîrtie şi că finanţarea Guvernului PSD a fost „mai de impact”, cu referire la faptul că social-democraţii au dat banii de care era nevoie pentru finalizarea pîrtiei. Domnul Flutur l-a contrazis imediat pe domnul Negură, arătînd că mai generoase au fost guvernele Boc şi Cioloş. Primarul prins la mijloc şi făcut sandviş a fost luat deoparte de şeful PSD, senatorul Ioan Stan, şi de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Mirela Adomnicăi, reproşîndu-i-se că l-a adus pe Gheorghe Flutur. Mihăiţă Negură s-a apărat, spunînd că nu el l-a invitat şi că şeful de la Judeţ a venit singur. Totodată, domnul Stan şi doamna Adomnicăi i-au sugerat domnului Negură să-şi vadă de interesele localităţii şi să nu se mai ia după domnul Flutur. În ceea ce priveşte darea în folosinţă a primului tronson al pîrtiei, primarul Negură şi-a luat angajamentul, însă fără să jure pe roşu, că panglica va fi tăiată în septembrie. Pînă în septembrie avem răbdare, că nu mai e mult.

Vineri, 6 iulie, la baza pîrtiei de schi nefuncţionale de la Cîmpulung Moldovenesc, şeful PSD, Ioan Stan, şi şeful PNL, Gheorghe Flutur, au avut o discuţie încinsă departe de urechile presei: „George, hai, măi omule bun, să ne potolim, că ne rîde lumea! Presa a venit să vadă poalele Rarăului, nu cum ne ridicăm noi poalele în cap”.

 

 

 

Prefectul Mirela Adomnicăi şi ministrul Turismului, Bogdan Trif, ascultînd varianta primarului Mihăiţă Negură în legătură cu pîrtia de schi nedată în folosinţă: „Aşa, un pic mai încruntat, domnule primar. Mda, vă stă bine ca statuie, dar să ştiţi că nu v-o face nimeni dacă nu daţi drumul la pîrtia asta odată”.

 

Fiţi sociabili!