Cînd i-apucă scormonitul…

Probabil că șederea prelungită în afara scenei îi face pe cei obișnuiți să-și ducă viața în fața spectatorilor să caute soluții pentru menținerea legăturii cu cei pentru care lipsa lor chiar contează. Poate că de aceea s-au gîndit Rolling Stones să-și deschidă pe 09.09., la ora 9.00, magazinul de pe Carnaby Street No. 9, și cu siguranță că din aceleași motive întemeiate și alți mari scormonesc prin arhive, prin studiouri, unde găsesc fel de fel de chestii interesante.

Bunăoară, Thin Lizzy tocmai ce au produs, la jumătatea săptămînii trecute, un demo din 1980, neascultat pînă acum, al piesei „Sugar Blues”, concepută pentru cel de al 10-lea album de studio al grupului, intitulat „Chinatown”, și care va fi inclusă în compilația „Rock Legends” care va fi lansată pe 23 octombrie în acest an. Selecțiile de piese inedite și de versiuni neascultate din care va fi alcătuit senzaționalul box set au fost făcute de chitaristul grupului, Scott Gorham, așa că sigur vor fi de calitate maximă.

Tot în octombrie, dar mai aproape, adică pe 2, și Robert Plant lansează o culegere de bijuterii intitulată „Digging Deep: Subterranea”, adică un dublu C.D. cuprinzînd „selecții din cele 11 albume solo ale maestrului deținător de opt premii Grammy”, cum zice reclama prin care un site de specialitate anunță evenimentul. Dublul C.D. include și trei piese în premieră absolută, ceea ce îl face cu atît mai atractiv. Ca să înțelegeți exact despre ce capodoperă e vorba, dacă n-ați apucat deja să o ascultați în altă parte, atunci intrați la mine pe Facebook și delectați-vă cu „Too Much Alike”, cîntată în duet cu Patty Griffin. Eu am ascultat-o de opt ori la rînd, și de cînd am postat-o, zi de zi de alte cîteva ori.

Fiţi sociabili!