Cînd COVID-19 lovește rock-ul

Ascultați povestea, relatată chiar de cel care a trăit-o și rezumată de mine. Chiar dacă aveți impresia că e vorba de un român și de România, aveți puțintică răbdare…

Așadar, omul zice că pe 6 martie a început să se simtă de parcă fusese lovit de un autobuz! Adică n-a putut coborî din pat zile la rînd și făcea febră încontinuu. Primul doctor sosit acasă l-a liniștit: e o gripă obișnuită, nici pomeneală de COVID-19! Mai ales că nu ieșise din țară și nu mersese decît la studio pentru înregistrări și înapoi acasă. A comunicat tuturor prietenilor și colegilor că are gripă și s-a autobăgat în carantină la domiciliu. I s-au prescris Tamiflu și Tylenol, dar după zile de febră, frisoane și transpirații a mai apărut și o tuse uscată. S-a speriat și s-a dus la urgențe, implorînd să fie testat pentru COVID-19, deoarece „gripa” nu dădea nici un semn de retragere. I s-a refuzat testarea, pe motiv că nu permite legislația! După ce s-a mai rugat, a pledat și a implorat, în sfîrșit i s-a permis să facă… o radiografie… dar nici un test de COVID-19! Diagnosticul pus pe radiografie a fost cel de „pneumonie virală”. În cele din urmă a apelat la un doctor privat, care l-a testat și, în a 11-a zi de coșmar, i-a adus și verdictul: pozitiv pentru COVID-19!

Stați bine cu inima? Vă ia cu tuse seacă? Țineți-vă bine! Pacientul se numește Andrew (Andy) Watt și este chitarist. Ba și producător al noului album al lui Ozzy Osbourne, care rupe topurile în toată lumea, lansat pe 21 februarie cu titlul „Ordinary Man”. Iar acțiunea thriller-ului evident că nu se petrece la Dîlga sau Moreni, ci fix la Los Angeles! În încheierea mesajului postat de Andy Watt pe toate căile cu putință, el ne spune: „Am 29 de ani, mă simt mai bine și știu că am să depășesc aceste momente grele. Dar sînt atîția oameni, mai ales dintre cei în vîrstă, pentru care această grea încercare va fi prea mult. Mentalitatea conform căreia <<mie nu mi se poate întîmpla!>> este o nenorocire. Trebuie să fim o echipă care luptă unită împotriva dușmanului. Stați izolați, stați în siguranță. Acum mă scuzați, mă duc să mă uit la Men in Black III!”. Sănătate, Andy.

Fiţi sociabili!