Chiloții roșii cu Cataramă

Dacă ar fi să luăm în serios fotbalul românesc (ceea ce nu se poate însă fără riscuri, cel mai mare fiind acela că lumea te-ar considera apt pentru Spitalul 9), atunci ar trebui să ne facem deja calcule cu privire la reprezentarea noastră în cupele europene, ediția 2020/2021, începînd cu cele mai în formă echipe ale momentului actual, devenite principale candidate: FCSB și Dinamo. Numai că nici cupele europene nu mai sînt ce erau odinioară, astfel că și dacă ar cîștiga tot podiumul național, nu doar un loc pe el, oricare din echipele românești nu va mai ajunge decît în cupa aia pentru rebuturi care va izvorî anul viitor, celelalte două (alea care există deja) fiind rezervate premianților, nu loazelor repetente și chiulangioaice. Omițînd contextul internațional, nici ce ține direct de noi nu-i chiar în regulă, astfel că oricînd ne putem trezi cu, să zicem, FCSB desființată prin sentință judecătorească și cu Dinamo băgată-n faliment sau insolvență.

De-aia zic că prost e cine le ia în serios! Cel puțin în privința lui Dinamo, circul e total. Astfel, presupusul acționar majoritar, un fel de papagal vorbitor, de la o zi la alta uită ce a zis în cea precedentă, astfel că minunea de club se vinde cînd la greci, cînd la englezi, la nemți ori evrei, iar la urmă apare grupul de români care mai are doar de semnat… numai că de cînd au bătut palma cu papagalu’ majoritar și pînă la semnare, valoarea clubului a scăzut, în euro, de la fix 3.000.000 la 2.800.000, dar de fapt doar la 1.000.000, astfel că se vinde de fapt cu 1 (un!!!) leu, adică cu 500.000, dar trebuie avute în vedere și datoriile de 1.800.000, adică de vreo 3.000.000, deci de 10.000.000, cît susține că ar fi în realitate unul din eventualii cumpărători, domnul Mircea Lucescu!

Dați-mi și mie un telefon dacă ați înțeles ceva. Eu am înțeles doar că domnii cîini sînt numiți roșii după culoarea chiloților. Care chiloți roșii ar putea avea în curînd și cataramă. Pardon, Cataramă! Ideea ar fi că dacă Miliția a dispărut, măcar Securitatea se mai interesează de Dinamo.

Fiţi sociabili!