Cetăţeanul cu pile la primar

·       Gheorghe Flutur şi Ion Lungu au fost la Vaslui, unde au depus coroane de flori cu ocazia împlinirii a 543 de ani de la bătălia de la Podu Înalt. Amintirea victoriei obţinute de Ştefan cel Mare îi va determina pe cei doi să se bată mai cu talent pentru obţinerea fondurilor necesare construirii unui al doilea pod peste rîul Suceava.   

·       În perioada 9-11 februarie, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava va organiza un tîrg de nunţi. Un organizator firesc, dat fiind faptul că organizarea de nunţi reprezintă o adevărată industrie. Şi e şi cea mai rentabilă.

·       Ion Lungu a fost şi-n acest an primul cetăţean al Sucevei care a achitat dările locale. Normal, fiindcă avînd pile la primar s-a băgat în faţă.

·       Primarul PNL al municipiului Cîmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a spus că după o discuţie care a durat o oră l-a convins pe ministrul PSD al Turismului, Marius Dobre, să plătească cele 4,3 milioane de lei pentru decontarea lucrărilor la primul tronson al pîrtiei de schi. Domnul Negură, care speră ca pîrtia să devină funcţională în acest sezon, a declarat: „Îi mulţumesc că m-a ajutat şi îmi dă toţi banii”. Aşadar, pîrtia este a domnului primar, iar banii îi dă ministrul din buzunarul lui.

·       În 2017, obiectivele Muzeului Bucovinei au înregistrat 332.000 de vizitatori, faţă de 223.000 în anul precedent. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a menționat că dacă s-ar lua în calcul și vizitatorii de la expozițiile itinerante ale instituției muzeale, atunci numărul ar fi mai mare cu 18.000. Dar ar trebui să fie socotiţi şi părinţii care au stat acasă, dar care au văzut Cetatea de Scaun prin ochii copiilor, care le-au povestit cum a fost.

·       Gheorghe Flutur susține că în 2017, în cele 448 de unități de primire turistică aflate în evidența Direcției de Statistică au fost cazate 380.000 de persoane. Însă, domnul Flutur a ţinut să sublinieze că din datele Ministerului Turismului, care a luat în calcul și pensiunile sub cinci camere, anul trecut, în județ au fost peste 500.000 de turiști. Chiar peste 600.000 dacă-i adunăm şi pe turiştii care au stat la cort, pe blatiştii care au dormit cîte şase în camere de două persoane ori pe cei care s-au odihnit în pensiuni care nu au văzut în viaţa lor o casă de marcat.

 

Fiţi sociabili!