Centenarul de 26 de ani

·       Din cauza datoriilor pe care Primăria Cîmpulung Moldovenesc le are la creditul pentru proiectul „Utilităţi şi mediu”, aceasta nu primeşte certificat fiscal şi nu poate accesa fonduri pentru dotarea spitalului printr-un program european. Concret, spune primarul Mihăiţă Negură, „ca să primesc 700.000 de euro trebuie ca Primăria să plătească 600.000 de euro”. Dacă domnul Negură găseşte pe cineva căruia să-i dea 500.000 de euro şi să primească la schimb 600.000 de euro, problema e rezolvată.

·        „La întîmpinarea unei probleme în realizarea indicatorilor trebuie să putem interveni eficient şi în timp util, astfel încît aceştia să fie atinşi în forma propusă”. Iată o dovadă că biroul prefectului Mirela Adomnicăi nu a fost schimbat, rămînd tot cel din vremea prim-secretarilor, cu tot cu documentele programatice ale regimului.

·       Militarii polonezi prezenţi la slujba religioasă şi la spectacolul oferit de grupurile de copii „Sołonczanka” și „Mała Pojana” la Poiana Micului cu ocazia Zilei Diasporei Poloneze, a Zilei Drapelului Republicii Polonia şi a Zilei Constituţiei, au fost încîntaţi că au regăsit la noi în judeţ o parte din ţara lor natală. Dacă, în plus, şi-ar fi făcut cumpărăturile la unul din magazinele din extinsa reţea „Profi”, atunci ar fi găsit o parte şi mai mare din Polonia.

·       Directorul Direcţiei Agricole Suceava, Haralampie Duţu, spune că nu-i prea bine pentru că am trecut direct din iarnă în vară: „Temperaturi de 29-30 de grade Celsius (…) sînt cam mult pentru perioada în care ne aflăm”. Cu riscul de a fi schimbat din funcţie, dar pentru binele recoltelor, domnul Duţu ar trebui să ceară Guvernului să ia o pauză, fiindcă după ce a majorat cu dărnicie salariile acesta s-a apucat să crească şi temperaturile.

·       Viceprimarul PMP al Sucevei, Marian Andronache, a explicat că trandafirii din zona centrală a oraşului au fost scoşi şi mutaţi pe bulevardul principal „pentru protecţia copiilor care se joacă pe esplanadă”. Pe de altă parte, copiii merg acolo însoţiţi de părinţi şi de bunici, iar trandafirii reprezintă reclamă mascată pentru PSD.

·       Consiliul Local Rădăuţi a aprobat organizarea a 26 de evenimente cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Rădăuţenii ori se zgîrcesc la evenimente, ori ei ştiu că centenarul are 26 de ani.   

Fiţi sociabili!