Ce mai fac Lennon-ii

Mi-am adus aminte, acum vreo două săptămîni, că luna asta John Lennon ar fi împlinit 78 de ani, o vîrstă minunată, la care prietenul său și colegul de grup Beatles, Ringo Starr, pur și simplu rupe scena. Era chiar ziua lui John, 9 octombrie. Tot atunci, mi-am reamintit și că fiul său cel mic, Sean, împlinea în aceeași zi 43 de ani. Avea doar 5 ani cînd tatăl său a fost asasinat, iar presa vremii i-a pus în gură niște vorbe pe care era greu de presupus că un copiluț de 5 ani le-ar fi putut rosti: „Cred că tata e mai mare acum, fiindcă acum el este o părticică din Dumnezeu, iar Dumnezeu e în toate lucrurile”.

Sean a însemnat o răsturnare totală a reperelor din existența lui John, el văzînd un semn divin în nașterea lui în chiar propria sa zi de naștere. De aceea, John a dispărut practic din viața publică, dedicîndu-se în exclusivitate educării lui Sean, pe care a dorit să îl crească ca un tată responsabil, invers decît procedase cu fiul cel mare, Julian, pe care practic îl abandonase.

Una peste alta, cei doi fii au o relație în regulă, se văd cît de des pot, colaborează nu numai muzical, cel mic, Sean, avînd cîteva realizări chiar interesante, atît ca interpret, cît și ca producător. Printre albumele produse de el se numără și cel intitulat „Some Place Along the Way” (2007) al cîntăreței și modelului Irina Lăzăreanu, româncă din Canada. Luna aceasta, Sean va lansa albumul „South of Reality”, împreună cu basistul grupului Primus, Les Claypool, ei alcătuind grupul Claypool Lennon Delirium. Am ascultat de pe el piesa Blood and Rockets. Sună foarte bine. De aia v-o și recomand.

Fiţi sociabili!