Ce-i prea mult strică

Traian Băsescu le are pe-ale lui, şi are multe, dar cînd le spune, le spune bine, aşa cum a făcut-o şi cînd a fost să atingă problema dorinţei nebune a lui Klaus Iohannis de a fi organizate alegeri anticipate: „Eu pun în zona ambiţiilor şi cu asta basta, iar ridicolul… Nu sînt liberalii singurii ridicoli. Am avut un partid care a cîştigat cu 46 la sută, şi-a dat singur jos două guverne. Acum a venit rîndul ăluilalt partid, din opoziţie, să nu  îşi voteze el guvernele. Pe cuvîntul meu că ţara asta arată ca un balamuc din punct de vedere politic”.

Cu ce este mai breaz PNL-ul faţă de PSD care şi-a dat jos doi premieri, din moment ce se pregăteşte să voteze împotriva şefului său, Ludovic Orban?! PSD-ul se apucase să modifice legislaţia penală pentru a-l salva pe liderul Liviu Dragnea, dar cu ce este mai breaz Klaus Iohannis, care nesocoteşte deciziile Curţii Constituţionale şi care îl propune pentru funcţia de premier pe cel care tocmai a fost demis de Parlament?

Liviu Dragnea a ajuns în puşcărie pentru că a ţinut pe bani publici două femei care, de fapt, prestau pentru partid, dar este mai breaz ministrul Sănătăţii, Victor Costache, reprezentantul intereselor spitalelor private, care le permite spitalelor particulare să se înfrupte de banii publici alocaţi programelor naţionale de sănătate şi să-şi bage nasul şi-n sistemul medical pentru situaţii de urgenţă, slăbind astfel sistemul public de sănătate? Dacă nesimţit de bogatul Liviu Dragnea a dat bugetului de stat o gaură de cîteva zeci de mii de euro, să spunem, domnul Costache, care se plimbă liber şi nu-l trage nimeni de mînecă, a „spart” un seif de cîteva miliarde de euro.

Viorica Dăncilă spunea nişte prostii mai mari decît ea de vreo şapte-opt ori, dar cu ce sînt mai breze alde Raluca Turcan şi Violeta Alexandru?

Social-democraţii sînt ciumaţi, dar cu ce sînt mai breji liberalii care au stat alături de PSD pe vremea USL-ului ori liberalii care cîndva făceau parte din PDL-ul condus de Traian Băsescu, pe care milioane de oameni l-au trimis acasă înainte de termen, dar care a fost salvat de americani, de UE şi de instituţiile statului aflate sub comanda sa?

Cu ce-i mai bun Klaus Iohannis decît restul clasei politice, după ce în primul mandat a demonstrat că ştie doar să facă naveta săptămînal la Sibiu cu coloana oficială şi să meargă în deplasări în străinătate pe bani publici?

De ce trebuie crezut pe cuvînt Rareş Bogdan, care s-a remarcat numai ca un propagandist obraznic fără nici un fel de conţinut?

Liberalii, la fel ca şi social-democraţii şi ca reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice, sînt şi ei români, şi nu suedezi, elveţieni sau nemţi. Cum de numai pesediştii sînt proşti, răi şi hoţi, iar peneliştii sînt deştepţi, buni şi cinstiţi, iar lor trebuie să li se permită orice, inclusiv forţarea legilor şi încălcarea normelor de bun simţ? Cine poate oferi garanţii de mai bine, de mult mai bine, aşa cum ni se promite, de la o putere formată dintr-un preşedinte PNL, un Parlament dominat de PNL, un Guvern PNL şi consilii judeţene şi primării controlate de PNL? Se ştie că ce-i prea mult strică. Iar la noi, strică rău de tot, nu se încurcă, aşa, cu jumătăţi de măsură.  

Fiţi sociabili!