Cătălin Nechifor

Cătălin Nechifor. Deputatul Pro România de Suceava, pentru că a luat o cărămidă de pe şantierul noului spital de la Fălticeni şi se bate cu ea în piept că a adus pe vremea cînd era şeful administraţiei judeţene 300 de miliarde de lei vechi pentru unitatea medicală, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

Deputatul Pro România Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi al PSD, s-a alăturat corului format din cei care critică masterplanul Ministerului Sănătăţii, care în faza sa iniţială prevede reducerea numărului de paturi şi închiderea unor spitale. Domnul Nechifor a declarat pentru newsbucovina.ro: „N-au fost în stare să termine nici spitalul din Fălticeni început în 1993, la care în calitatea mea de președinte am reușit să aducem de la Guvernul Ponta peste 300 miliarde de lei vechi între 2012 și 2015, ceea ce însemna mai bine de 60% din necesarul de investit. În ultimii trei ani nu au fost în stare să termine nici măcar cei 11% rămași din lucrare”.

Să lămurim lucrurile: în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Nechifor nu avea cum aduce fondurile, pentru că spitalul aparţine de Primăria Fălticeni. În calitate de şef de partid, domnul Nechifor nu avea forţa necesară de a-l convinge pe şeful Guvernului şi al PSD să dea banii.

Este arhicunoscut faptul că de-a lungul timpului cel care a umblat pe la Bucureşti după bani pentru spital este parlamentarul fălticenean social-democrat Ioan Stan, astăzi senator şi preşedintele PSD Suceava.

În septembrie 2014, aflat la inaugurarea noii grădiniţe din comuna Dumbrăveni, Victor Ponta s-a întîlnit cu Ioan Stan şi cu primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, şi au avut o scurtă discuţie cu privire la stadiul lucrărilor la noul spital. Cu acel prilej, premierul i-a spus primarului: „Domnule primar, am promis împreună că vom termina acest spital şi îl vom termina”.

Deci, domnul Nechifor nu era în acel film pe care dumnealui îl proiectează astăzi. Şi nici spitalul nu l-a terminat şeful domnului Nechifor de la Pro România.

Fiţi sociabili!