Cătălin Coman

Cătălin Coman. Primarul PSD al Fălticenilor, pentru că dintr-un populism dus la extrem nu introduce o taxă de salubritate, municipiul fiind una din puţinele localităţi din ţară, poate singura, în care nu se plăteşte o astfel de taxă.

În municipiul Suceava, taxa de salubritate este de 9 lei de persoană pe lună. Mare scandal a fost anul trecut, atunci cînd taxa ţinută artificial la 5 lei a fost majorată la 9 lei. Însă, realitatea demonstrează că şi 9 lei e puţin, municipalitatea suceveană avînd datorii la firmele de salubrizare, care trebuie să deservească un oraş din ce în ce mai întins şi care produce din ce în ce mai mult gunoi.

De curînd, după luni de licitaţii şi contestaţii, firmele „Diasil” şi „Ritmic” au cîştigat licitaţia privind salubrizarea în Suceava, valabilitatea contractului fiind de 12 ani, iar valoarea acestuia fiind de nu mai puţin de 18 milioane de euro!

Fălticeniul e mult mai mic decît Suceava, dar şi acolo se produc gunoaie. Şi acolo gunoiul va trebui să fie colectat selectiv, în perspectiva deschiderii gropii ecologice de la Moara. Însă, în localitatea condusă de primarul PSD, Cătălin Coman, nu există taxă de salubrizare! Este prima oară cînd aud aşa ceva. În judeţul Suceava sînt localităţi unde există taxe în bătaie de joc, de un leu-doi, dar nicăieri taxa nu e zero lei. Domnul Coman spune că municipalitatea se va descurca în continuare în regie proprie, dar şi regia asta proprie costă. Oamenii care prestează funcţionează cu salarii, iar maşinile puse la treabă funcţionează cu combustibil. Iar lopeţile din dotare trebuie să împrăştie nişte sare şi nişte nisip, în timp ce microbii de la buncăre trebuie fugăriţi cu niște soluţii.

Cătălin Coman a reuşit să ducă populismul pe culmi nemaintîlnite, agitînd spiritele prin judeţ, cetăţenii din alte localităţi întrebîndu-se cum de la Fălticeni se poate, iar la ei nu. Însă, pînă cînd?

Fiţi sociabili!