Cartea recordurilor

Reporter: Sînt un ziarist capitalist străin care este şi care acţionează ca a cincea putere în statul european din care face parte. Mă aflu în România de trei zile şi trei nopţi şi nu înţeleg nimic din ce se întîmplă în această ţară centenară unde am aflat că se află Grădina Maicii Domnului pe care am venit să o văd şi să fac un reportaj despre dînsa. Mă puteţi ajuta dumneavoastră, în calitate de prima putere în stat ca parlamentar ales de popor, la acest început de an şcolar, să ajung la această Grădină a Maicii Domnului în care se zice că curge numai lapte şi miere şi unde nu este nici întristare, nici suspin?

Politician: Te pot, dar pînă una-alta trebuie să-ţi spun că momentan ne confruntăm cu o serie de probleme de maximă importanţă şi maximă intensitate atît pe plan intern şi extern cît şi pe plan politic şi social-economic şi chiar militar sau geostrategic cum se spune acuma la centenar. De exemplu ai putea să mă întrebi mai degrabă despre hîrîiala dintre preşedintele Dragnea şi primăriţa de capitală europeană Firea.

Reporter: Firea şi mai cum? Ca să-mi notez pe Facebook.

Politician: Firea Gabriela sau Gabi cum se zice pe la noi.

Reporter: Ce-mi puteţi spune oficial sau pe surse despre această hîrîială cum o numiţi dumneavoastră?

Politician: Cum spunea şi marele finanţator de la noi, cînd văd atîţia proşti care îi iau apărarea lui Dragnea, pot eu să spun ceva? Ei au bani, cîştigă alegerile. Eu nu am banii pe care îi are mafia lor. Nu mai am nici cuvinte de nervi. Să pui oameni slabi ca să-i poţi conduce, asta-i tiranie. Ăia care îl apără pe Dragnea sînt proşti. Dragnea nici nu are dreptul să pună piciorul în România. A batjocorit o ţară. Nu mă mai sunaţi pe mine, că dau în Dragnea şi o să aveţi probleme. Măscăricii ăştia… Numai proştii îl pot susţine pe măscăriciul ăsta de Liviu Dragnea. Un tractorist, a făcut facultatea că era tatăl lui miliţian. Dragnea te face să îl iubeşti pe Iohannis.

Reporter: Ce-aţi spus acuma este oficial sau pe surse?

Politician: Cine mai ştie? Eu cînd mă dezlănţuiesc în declaraţii de presă nu mai ţin cont de nimic. Mai ales în acest context porcin african care ne decimează agricultura şi politica naţională.

Reporter: Am vrut să ocolesc acest subiect delicat, dar văd că dumneavoastră l-aţi abordat cu curaj. Nu vă temeţi să-l abordaţi?

Politician: Deşi am informaţii certe că Liviu Dragnea mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, îmi urmăreşte chiar clădirea primăriei. Deşi sînt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de către dumnealui, mă refer la Liviu Dragnea, să fie întrebaţi de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale, vă declar cu mîna pe inimă că noi nu puneam nimic la cale. Avem discuţii absolut normale despre administraţia publică locală, nu conspirăm politic.

Reporter: Ce este cu acest context porcin african care vă decimează agricultura şi politica naţională?

 

Politician: Cu toate că plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 119 voturi „pentru”, 137 de voturi „împotrivă” şi două abţineri proiectul de hotărîre propus de PNL şi USR pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă privind evenimentele care au avut loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei, îţi spun cu mîna pe inimă că este o dificultate de combatere. Pentru că în momentul în care a intrat un asemenea virus într-o zonă politică democratică, aici nu ştii ce şi cum, fiindcă el nu intră pe graniţă cu paşaportul ca să-l controlezi sau vine virusul călare pe bicicletă şi spune alo, stai puţin că noi am dormit aici, iar noi România ne-am apărat prin măsuri preventive timp de cinci ani.

Reporter: Şi totuşi a cîştigat pînă la urmă alegerile, în ciuda preşedintelui Klaus Iohannis, făcînd coaliţie cu un alt partid, numit ALDE.

Politician: Virusul acesta a măturat 16 ţări ale lumii, a luat-o de la Belarus, Rusia, Ucraina, Moldova, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Cehia, Ungaria, a ajuns şi în China, a fost şi în Portugalia care a scăpat de virus după 14 ani, Spania după 30, iar în Sardinia nici acum după 41 de ani. Este un virus extrem de periculos. N-ai vaccin, pentru că nu creează anticorpi şi nu poţi să-i faci vaccin, nu are tratament pentru că nu poţi să scoţi politicianul din boală sau să-i salvezi viaţa. Moartea politicianului este sigură şi fără tratament.

Reporter: Pe 10 august s-a încercat eradicarea acestui virus, în Piaţa Victoriei?

Politician: S-a încercat, dar degeaba. Iar acum se încearcă pătrunderea altui virus, iar vectorii implicaţi în transmiterea virusului în ţara noastră îi reprezintă mai multe specii de ţînţari răspîndiţi atît în mediul urban cît şi în cel rural. Condiţiile favorabile de dezvoltare a vectorilor sînt reprezentate de perioada excesiv de ploioasă adusă de PSD în ţară, care a făcut dificilă distrugerea ţînţarilor, dar şi deficienţele în aplicarea măsurilor de control şi a măsurilor de protecţie personală a preşedintelui Dragnea.

Reporter: Şi care ar fi soluţia pe care o întrevedeţi?

Politician: Ultima şansă ar fi organizarea unei manifestări prin care să sărbătorim concomitent Ziua Internaţională a Cărţii şi Centenarul Marii Uniri. Şi în loc de gaze lacrimogene să organizăm un lanţ de oameni care citesc un protocol SRI. Şi în acest lanţ centenar să se înlănţuiască mii de oameni din întreaga ţară. Şi fiecare persoană care participă să citească cîte o propoziţie. Se ia prima propoziţie, apoi a doua, a treia şi aşa mai departe, fiecare cîte o propoziţie din acest protocol şi poate stabilim un record, că nu-i greu: pentru Cartea Recordurilor este nevoie de 3.072 de persoane, în afară de jandarmi.

Fiţi sociabili!