Gesturi improbabile la faimosul IT-ist

La mulți ani! Vă imaginați că în trei săptămîni s-a adunat ceva marfă, mai ales că televizioniștii au mai băut și ei… N-am să spun însă despre sărbători decît că nici în cele mai negre coșmaruri nu mi-aș fi putut închipui atît kitsch cît a cuprins Revelionul RTV (tot ei, săracii!), acolo unde prostul gust, mîrlăneala, grotescul s-au înfrățit pentru a produce un veritabil atentat la bun simț. Am să încep cu halucinanta zicere la A3 a președintelui AUR, deputatul George Simion, pe 21 decembrie, ora 12.41: „… și să nu recurgă la gesturi IMPROBABILE”! Era, desigur, apelul către demonstranții anti-restricții, iar gesturile la care se referea distinsul (destinsul!?) parlamentar presupun că s-ar fi definit ca REPROBABILE!… Însă presupun că nu l-ar fi înțeles fanii, adică galeriile reunite ale soccer-ului românesc, membri de vază ai partidului domniei sale.

Ca să vă înceapă anul cu mare veselie, vă ofer nu una, ca de obicei, ci întreg setul de cinci întrebări de la „Ce spun românii”, din 22 decembrie, ca o dovadă că îți trebuie un IQ negativ pentru a reuși 0 (zero!) puncte. Așadar: 1. Ce flori vezi pe o cămașă brodată de mînă? Flori de in! (Năucitor: nu trandafiri, nu nu-mă-uita, ci in! N-o fi vrut să spună CÎNEPĂ!?). 2. Pe ce-și cheltuie banii un adolescent? Pe bere! (Cred că domnia sa și-a petrecut adolescența pe sub mese, beat-muci după berea leorbăită). 3. Cine poartă pantofi argintii? Clovnii! (fără comentarii, clownii ăstuia aveau voie, cred, și desculți!). 4. Ce vezi într-un oficiu poștal? Facturi! (Tare de tot: nu vezi timbre, colete, vederi, lume, ghișee, ci vezi facturi!). 5. Un obiect pătrat? Poartă! (dacă e aia de la gardul casei, în nici un caz!… iar aia de fotbal e un „pătrat” de 7,32 x 2,44 metri!).

Hai, luați și un bonus, tot din emisiunea asta, dar din altă zi, 28 decembrie: În ce meserie poți ajunge faimos? Nu-i așa că dv., fraierii pămîntului, și cu mine, alt tăntălău, am fi răspuns „fotbalist, cîntăreț, actor, scriitor” etc.? Ei bine, ăla a grohăit: IT-ist! Zău că uneori îți vine să aștepți vreo pandemie și mai agresivă…