Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Carte, film și tv Delaționiștii fac pui: conspiraționiștii!

Delaționiștii fac pui: conspiraționiștii!

Știți, sînt sigur de asta, că pe lume circulă nenumărate ziceri despre prostie, majoritatea fiind absolut savuroase. Dintre ele, mie-mi plac două în mod deosebit. Una este în mod sigur a lui George Bernard Shaw și zice că „inteligența unei femei se vede exclusiv în felul în care traversează strada”, ideea fiind că dacă ajunge vie pe partea ailaltă e clar că e deșteaptă. Cealaltă i se atribuie lui Einstein și spune că prostia e mai complexă decît inteligența fiindcă este infinită! Mă rog, și ar mai fi vreo cîteva mii care-mi plac, dar sînt cu blonde și nu vreau să o iau precum Colțescu!

Introducerea asta cam lungă nu e menită să vă ducă cu gîndul taman la Raluca Turcan, mai ales că e deja cumva riscant de cînd a ajuns chiar ministru. În mod evident, lucrul acesta nu era posibil decît în țara numită România. În oricare altă țară de pe glob, de fapt din Calea Lactee (că așa-i zice galaxiei noastre, doamna Turcan!, în varianta ușor elevată; în cealaltă, pentru tăntălăii care cred că High Definition se identifică fix cu Hunedoara îi zice mai pe românește, mai ca la Hunedoara, Calea Laptelui!), domnia sa ar fi concurat la infinit pentru adjudecarea unui post de „doamnă de serviciu” pe la vreo alimentară, fără a reuși să îl și obțină vreodată!

Așadar, după ce ne-am tăvălit de rîs auzind-o pe HD-ista din Guvern vorbindu-ne despre „delaționiști”, prin noiembrie anul trecut (he – he!, ce vremuri, distinsa, de fapt destinsa, era prim-viceprim-ministru, funcție în care trebuie de fapt să taci cîtu-i mandatul de lung!), iată că o dată cu izvorîrea noilor aleși se năpusti asupra noastră unul care are o literă în plus la nume, de-l cheamă nu Bulă, ci Bulai, chestie care nici nu putea să-l recomande în altă funcție decît aia de Preș. al Comisiei pentru Cultură din Parlamentul Căii Lactee, pardon, tot al României! De unde, ce-mi spuse dl. Iulian Bulai la prima-i apariție televizată! Iată: „La unele televiziuni se invită CONSPIRAȚIONIȘTI în prime time…!”. Ce să-i zici lu’ Bulă, pardon, lu’ Bulai? Să pună mîna pe carte? Eventual pe una în care scrie ca în DEx și în toate celelalte dicționare: „CONSPIRATORI”!!! Nu, că te-ar întreba „Ci-i aia carte, uăi!?”. Așa că nu poți decît să constați că delaționiștii lu’ Turcănița s-au împuiat de au ieșit conspiraționiștii lu’ Bulă, pardon, Bulai, căruia nu mă lasă inima să nu îi recomand, ca și Turcăniței în noiembrie, să pună totuși mîinile pe niște cărți scrise de NARAȚIONIȘTI!

Exit mobile version