Your browser does not support the audio tag. https://live.radiotop.ro/radio/8000/radio.mp3?1605648477
Acasă Carte, film și tv Cu Laika la psihologul de lîngă județul Caraș-Severin

Cu Laika la psihologul de lîngă județul Caraș-Severin

M-am gîndit să mai diversific un pic zona de detectare a anomaliilor debitate prin televiziuni și vă mărturisesc faptul că spre surprinderea mea nu am găsit prea multe unde chiar mă așteptasem. Am prins, însă, surprinzător, o fractură de logică în dialogul din serialul TV „Vlad” (mulțumesc Domnului că s-a încheiat, fiindcă ultima parte a fost doar o zeamă lungă și insipidă, iar actorii, în mod vădit plictisiți, jucau parcă la mișto sau ca la Bollywood!) pe care nu pot să nu v-o ofer. Așadar, fata simțitoare de la adăpostul canin îi zice lui Vlad cu care tocmai se înfiripa idila: „N-am mai mîncat vreo 10 zile după ce am auzit povestea cu Laika, care era legată în nava spațială. M-au dus la psiholog!”. Ei, aici trebuie ceva explicații, mai ales pentru cei tineri. Laika a fost cățeaua-eroină, trimisă de ruși în spațiu în 1957, într-o călătorie fără întoarcere. A fost sacrificată în numele științei, așa cum vedeau rușii știința! Numai că fata din serial, fiica unui procuror psihopat, nu văd cum ar fi putut ajunge la psiholog din durere pentru suferințele cățelei-cosmonaut. Mai degrabă i-ar fi tras tac’su o mamă de bătaie ca să-și bage mințile-n cap, ori ar fi amenințat-o că o leagă și pe ea și o trimite cu un șut tot în Cosmos! 

Înainte de a ajunge la abonații noștri de la RTV, poposim la PRO TV, desigur la „Ce spun românii”: „Numește o planetă îndepărtată!”, iar bivolița mugește: „Alaska!”. Hai, și-un bonus: „La ce mare te duci după ce te-ai săturat de Marea Neagră?”, și cred că tot aia a zis: „La bulgari!”. 

Desertul vi-l oferă reporterul Kevin (vedeți ce nume serioase au ăi’ de-acolo?, nu-i nici Televizor, nici Pardalian, e Kevin!) Sava, joi, pe 9 decembrie, la ora 09.14: „… un hotel dintr-o zonă turistică de lîngă județul Caraș-Severin”. Vă rog să analizați ce-a vrut să zică. Eu încerc de atunci și numai nu-mi iese! Revenind la Laika, cred că împiedicatul ăsta ar fi zis că a murit pe lîngă planeta Pămînt.

Exit mobile version