Hotărît lucru: Jocurile Olimpice, pe lîngă bucuria obișnuită, adusă de marile reușite ale sportivilor noștri, ne-o mai aduc și pe aceea că privim mai puțin la agramații de la posturile așa zise ”de știri” și simultan ne delectăm cu tîmpenii în alt registru, aduse de comentatorii obișnuiți sau ocazionali, invitații ălora din studiouri, care nu-și dau rînd la scos pe gură stoluri de porumbei. Mă gîndeam chiar să fac și un top al imbecilităților debitate, dar aproape toate sînt de locul I, deci n-ai cum să le clasifici. Drept să vă spun, favorita mea parcă e totuși zicerea de pe TVR 1, din 27 iulie, la prima cursă a minunatelor Ancuța Bodnar și Simona Radiș: ”Sperăm să obțină rezultate cel puțin la fel de frumoase ca acum 3 ani la Tokyo”. După mintea rarefiată a domnului comentator, pe lumea asta mare și prost făcută trebuie că or exista și medalii de platină! Sau de diamant, ca să nu mai vorbim de rodiu sau paladiu (dacă n-ați auzit de ele, aveți wikipedia!). Asta, deoarece la Tokyo, Radiș și Bodnar au cîștigat medaliile de aur! Iar asta duce la concluzia că ”cel puțin la fel de frumoase” înseamnă cel puțin din nou aur, și că evident există și rezultate mai frumoase decît medaliile de aur!
Cred că același papagal vorbitor a zis, tot pe 27 iulie, la TVR, la scorul de 23-20 într-un set la volei, că ”victoria pare a fi atît de aproape, dar poate fi atît de departe”! Setul se termină în principiu la 25, dacă nu sînt prelungiri. Analizați, vă rog, ce o fi vrut să spună adînc gînditorul și, dacă aflați ceva, vă rog să-mi comunicați și mie, în limba română, traducerea tîmpeniei!
După ce David Popovici a cîștigat aurul olimpic, TVR Sport (mare canal, mare caracter!), a luat impresii despre performanța sa din diverse locuri, de la diverse personaje. Unul dintre acestea, poreclitul (sînt sigur că la mișto, deși au și hipopotamii ceva viteză la nevoie!) ”Săgeată”, în acte Marius Nicolae, un fel de fost fotbalist, a zis-o p-aia dreaptă (în ideea că David a cîștigat toate cele trei mari competiții: Olimpiada, Europene și Mondiale): ”… acum el POATE FI DECÎT EGALAT!”. Iar eu pot decît să închei aici articolul, că iar sînt transmisii.