Care urmează la accidentări?

În ultima vreme, asta însemnînd în termeni fotbalistici românești de cînd s-a reluat campionatul, sîntem martori la fel de fel de chestii stranii, unele în întregime inexplicabile. În această ultimă categorie intră detașat pe locul I destituirea antrenorului portughez al CFR-ului Cluj, în condițiile în care echipa se afla pe primul loc, cu șanse majore la adjudecarea titlului de campioană. Ceea ce l-a făcut pe bietul om să declare (nici măcar șucărit ori de-a dreptul revoltat cum ne-am fi așteptat, ci cu un umor nebun) că este a doua oară cînd e dat afară de la CFR cînd echipa se află în fruntea clasamentului și că probabil în România, ca să nu ai nici un fel de probleme, e mai bine să fii pe locul III sau chiar IV!

În mod evident, CFR a ratat adjudecarea unor puncte care ar fi dus-o la un avans în clasament mult mai clar decît este în momentul actual. Trebuie avut însă în vedere și faptul că principalul ei marcator, Țucudean (care e și titular incontestabil la Națională), n-a prea jucat în ultima vreme, explicațiile oficiale fiind ba că ar fi avut o viroză, ba o ușoară accidentare, și alte d-astea. Adevărul este că Țucudean a avut oferte din țări normale, precum Franța și Spania, unde s-ar fi dus, numai că patronii CFR-ului țineau morțiș să-l vîndă la arăboi. De aia au și dat comunicate mincinoase (la care am pus și eu botu’) în care ziceau că Țucu nu vrea să plece la Nantes ori la Sevilla. Și evident că tot de aia l-au „accidentat” pe Țucudean. Sau s-a dat el singur rănit, încercînd cumva să tragă de timp. Una peste alta, n-a mai dat el, deci n-a mai dat nimeni gol pentru CFR, s-au pierdut ceva puncte, iar prima victimă e antrenorul Conceicao. Sînt foarte curios dacă odată cu venirea unui alt antrenor se va vindeca și Țucudean. Ori dacă nu cumva după el urmează să se mai accidenteze și alții…

Sînt însă gata să pariez că după ce se va reface, adică după transfer, Țucu va deveni la fel de sănătos ca, să zicem, Golofca ori Alibec, alții care sufereau de toate alea pe cînd erau la Steaua, și care după ce au revenit la echipe normale și-au regăsit și sănătatea, și talentul.

Fiţi sociabili!