Care-i continuarea?

Vă relatam săptămîna trecută întîmplarea căreia i-a căzut victimă Brian May la aterizarea pe aeroportul din Brisbane, unde Queen veniseră pentru un turneu de şapte concerte, primul avînd loc chiar în Brisbane, pe 13 februarie, și fiind unul de caritate, intitulat FireFight, în care pe aceeași scenă au urcat și alte nume mari, în cap cu Alice Cooper. Să nu vă mire că acum pare că polul principal muzical se află în Australia, și nici nu trebuie să asociați neapărat inflația de muzicieni importanți cu tragicele evenimente de acolo. Deși e clar că și cataclismul a avut rolul lui, totuși scena muzicală australiană e arhiplină în primul rînd deoarece acolo e plină vară (februarie de la noi fiind cam augustul de la ei).

Revenind la Queen, a stîrnit senzație set list-ul pregătit de ei pentru concertul de caritate, acesta fiind identic cu cel prezentat tot de ei la celebrul Live Aid din 1985, cel mai mare concert de caritate din istoria rock-ului, desfășurat timp de 24 de ore pe două stadioane, Wembley din Europa și Philadelphia din Statele  Unite. Pentru cei interesați, iată lista completă cu cele şapte piese: Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Ay-Oh, Hammer to Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You și, desigur, We Are the Champions. Incidentul cu operatorul de la Channel 7 de pe aeroport a rămas fără urmări, transmisia de la concert, inclusiv din culise, unde Channel 7 avea exclusivitate, decurgînd normal, asta însemnînd că s-a făcut inclusiv postarea pe Youtube de o mare calitate, datorită aceluiași post de televiziune.

Chestia de neînțeles este legată de restul concertului FireFight, inclusiv de prestația lui Alice Cooper, pe care tare mi-aș fi dorit să o urmăresc, pe care același Canal 7 l-a blocat pe Youtube, cu explicația că e o chestiune de copyright.

Și tot din zonă, adică din Noua Zeelandă: după ce Sir Elton John și-a mai întrerupt încă un concert, din cauza unei pneumonii, după vreo 100 de minute de cîntat, a anunțat săptămîna trecută că amînă restul turneului neozeelandez pînă în… 2021! Și uite-așa, turneul de adio al lui Sir Elton John s-ar putea prelungi pînă în ultima sa zi de viață, din moment ce cei trei ani anunțați inițial au devenit deja vreo cinci! Eu îi doresc din toată inima viață luuuuungăăăă!

Fiţi sociabili!