Carantina bucovineană

Reporter: Vă rog să-mi explicaţi pentru cititorii noştri de ce facem acest interviu prin telefon şi nu faţă-n faţă, ca data trecută.

Politician: Tu nu vezi ce amploare a luat epidemia asta de corona virus pe plan naţional şi pe plan mondial?

Reporter: Dar eu mă gîndeam că dumneavoastră sînteţi imunizat la toate infecţiile şi la toate virusurile, din moment ce aţi fost ales în fruntea administraţiei noastre bucovinene.

Politician: Şi eu credeam că sînt  imunizat prin natura lucrurilor, dar vezi şi tu că pesediştii ăştia nu se lasă şi ne tot pune viruşi în roate atît pe plan naţional cît şi pe plan regional şi local.

Reporter: Şi ce-aţi făcut ca să vă imunizaţi împotriva acestor pesedişti răi şi afurisiţi care se ţine ca rîia de dumneavoastră şi de guvernul dumneavoastră şi nu vă dă pace?

Politician: Ce să fac? M-am autoizolat în carantina PNL de partid, ca să nu iau viruşi molipsitori de la pesedişti.

Reporter: Aţi procedat foarte bine, conform recomandărilor guvernului dumneavoastră. Astăzi de cîte ori v-aţi spălat pe mîini?

Politician: Nici n-am ţinut socoteală, dar dacă mă pun să socotesc, fiind trezit cu noaptea-n cap, pe mîini m-am spălat cam de două sute de ori pînă la această oră.

Reporter: Aşadar puteţi duce liniştit mîna la nas şi la gură, fără să fiţi în pericol. În acest caz, vă rog să luaţi mîna de la gură şi să-mi spuneţi ce părere aveţi despre noile măsuri impuse de guvernul dumneavoastră demis.

Politician: Am o părere excelentă. Este un guvern responsabil care a fost demis într-un mod iresponsabil. De asta-i nevoie, aşa cum ţi-am mai spus, de alegeri anticipate, ca să formăm o nouă majoritate.

Reporter: Cum o să faceţi alegeri anticipate, cînd chiar guvernul dumneavoastră a interzis adunările publice, de frica virusului ucigaş care bîntuie peste tot? Cum o să vă faceţi campanie electorală, în aceste condiţii vitrege?

Politician: Campania electorală o facem în scris, prin mesaje pe facebook, căci altă cale văd că nu există.

Reporter: Credeţi că ţăranii bucovineni de la ţară altă treabă nu au decît să citească mesajele dumneavoastră de pe facebook?

Politician: Pot să le citească din ziarul matale.

Reporter: Ziarul meu nu mai apare la chioşcuri, fiindcă s-a mutat pe internet. Credeţi că ţăranii bucovineni de la ţară altă treabă nu au decît să citească mesajele dumneavoastră de pe internet?

Politician: N-au decît să apeleze la elevii de pe lîngă casă, care şi aşa n-au ce face, după închiderea şcolilor şi grădiniţelor. 

Reporter: Şi ce le veţi transmite acestor bucovineni speriaţi prin mesajele dumneavoastră electorale citite de elevii de pe lîngă casa omului?

Politician: Printre altele, le transmit faptul că fost oficializat parcul industrial din apropierea Aeroportului Suceava, care are ca scop dezvoltarea de noi afaceri.

Reporter: Din cîte ştiu, aeroportul sucevean este cam pustiu, de cînd mai multe companii şi-au anulat zborurile spre Bucovina. Pe unde vor mai ajunge la noi turiştii şi investitorii pe care i-aţi tot numărat şi raportat în ultimii ani?

Politician: Treaba lor pe unde vor ajunge, nu-ţi bate tu capul, fiindcă județul are în mod oficial acest parc industrial în apropierea Aeroportului „Ștefan cel Mare”.

Reporter: Vă rog să explicaţi mai clar bucovinenilor noştri ce se va întîmpla în acest parc industrial.

Politician: Vrei mai clar? Mai clar este că în acest parc industrial vor veni, în scurt timp, atît investitori autohtoni, cît și străini, putînd deveni un model de încurajare a investițiilor.

Reporter: Şi dacă se dă un ordin de la guvernul dumneavoastră demis să-i băgaţi în carantină pe toţi aceşti investitori?

Politician: Dacă se dă un asemenea ordin, fii sigur că le vom asigura toate condiţiile, într-o carantină cu specific bucovinean, în parcul industrial.

Reporter: Cu ce se deosebeşte această carantină cu specific bucovinen de restul carantinelor?

Politician: Carantina bucovineană va fi o amplă şi generoasă carantină cu specific local, unde vom aduce toată ospitalitatea şi tot specificul bucovinean, cu care ne mîndrim.

Reporter: Vă rog să fiţi mai precis şi mai detaliat.

Politician: Mai precis şi mai detaliat, voi muta în această carantină bucovineană toate manifestările noastre tradiţionale, cum ar fi Paştele în Bucovina, Hora Bucovinei, Produs în Bucovina, Sărbătoarea Muntelui, iar dacă virusul se întinde pînă la iarnă, vom avea loc şi pentru Crăciun în Bucovina.

Reporter: Cu manifestarea Luna Diasporei cum rămîne, anul acesta?

Politician: Fii convins că o băgăm şi pe asta în carantina bucovineană din parcul industrial.

Reporter: Şi cu alegerile anticipate ce faceţi?

Politician: Le băgăm tot în carantina bucovineană, în glas de bucium şi-n pas de dans bucovinean, executate de Ansamblul profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Fiţi sociabili!