Capra vecinului, iubita caprei altui vecin

Banc din popor care dă una dintre definițiile familiei tradiţionale româneşti. Ion şi Măria vin de-afară unde au dat de mîncare la animale şi se aşează la masă înainte de a se băga în pat. Mănîncă mămăligă rece cu brînză şi cu ceapă, Ion dă şi una peste cap, după care se ridică şi se îmbracă pentru a ieşi din casă. Maria, cu o voce temătoare, îl întreabă pe soţul ei unde pleacă la ora aia tîrzie din seară. Ion, cu o voce tunătoare, îi spune că la băut. Maria încearcă să-l convingă să rămînă acasă, iar după refuzul răstit al domnului soţ formulează o rugăminte: „Ioane, te rog bate-mă acum, că atunci cînd te întorci s-ar putea să dorm”.

Ei, dacă familia tradiţională de lîngă noi o ţine numai într-o ceartă şi într-o bătaie, nu ne băgăm pentru că nu-i treaba noastră. Nu ne băgăm nici dacă familia tradiţională nu-şi trimite copiii la şcoală, nu-i hrăneşte şi îi pune la munci grele. În schimb, e treaba noastră să punem paharul la ureche şi să-l lipim de peretele care comunică cu apartamentul vecin ca să auzim cum fac doi băieţi ori două fete care se giugiulesc. Tare ne mai freacă grija ce mănîncă un cuplu de homosexuali ori de lesbiene, cum se îmbracă, dacă şi-a plătit întreținerea şi dacă nu cumva dă televizorul prea tare şi ne deranjează nouă, familiei tradiţionale, somnul.

Evident, 3 milioane de semnături nu pot fi ignorate. 3 milioane de români au cerut revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii pasajului referitor la căsătorie şi referendumul trebuia organizat.

Dar, oare, asta este cea mai importantă problemă a românilor şi a României? Stăteau homosexualii şi lesbienele la uşile primăriilor din toată ţara şi cereau să vină ofiţerul stării civile şi să-i căsătorească de a apărut ideea convocării unui asemenea referendum?

Bun, dar dacă tot se modifică legea fundamentală a ţării, atunci haideţi să o modificăm de la cap la coadă, pentru că sînt atîtea anomalii în România. De aceea Curtea Constituţională a României a devenit principalul arbitru, care este chemat toată ziua şi toată noaptea să stabilească ce este corect şi ce nu este din punct de vedere constituţional.

Şi dacă tot ne tunde grija de ce se întîmplă în apartamentul sau în curtea vecinului, haideţi să ne ocupăm şi de capra vecinului. Să vedem dacă nu cumva capra, în loc să umble cu un ţap, umblă cu o altă capră, a altui vecin.

Fiţi sociabili!