Cămaşa de noapte, ciorapul flauşat şi perdeaua de tren

Indiferent de ce se spune, haina îl face pe om. De pildă, costumele pe care le poartă Klaus Iohannis dau impresia că acesta este un adevărat om. De stat. Totuşi, costumele de firmă ale domnului preşedinte nu pot ascunde cămeşoaia a la Stan şi Bran pe care o poartă atunci cînd se bagă în pat pentru a dormi, nu înainte de a-şi trage pe cap o căciuliţă cu moţ.

Şi costumele lui Liviu Dragnea sînt elegante, însă preşedintelui PSD şi al Camerei Deputaţilor tot i se zăreşte ia care i s-a lipit de corp de cînd o poartă. Ca să nu mai vorbim despre superbii ciorapi flauşaţi de culoare albă care se lăfăie în sandalele cu barete de tip sindicalist venit la mare cu bilet redus. Pantofii de firmă şi ciorapii de domn au luat locul flauşaţilor şi sandalelor, dar tot au rămas urme. Şi mustaţa de frizer care nu are timp să şi-o îngrijească din cauză că are mulţi clienţi care-i vin la bărbierit trădează originile domnului Dragnea şi spune multe despre educaţia şi puterea de analiză a acestuia.

Bucureştiul a învăţat-o pe Gabriela Firea să se îmbrace cît de cît, însă toate hainele pe care le are aceasta sînt mîncate în jurul mijlocului. Evident, de la mîinile pe care şi le pune în şold atunci cînd o apucă zborşitul la unul şi la altul.

Haina o face şi pe Viorica Dăncilă. O face, însă, de rîs. CFR-ul ar trebui să se îngrijoreze dacă o vede pe doamna Dăncilă apropiindu-se de un tren, pentru că aceasta este în stare să fure toate perdelele ca să-şi facă rochii sau costumaşe. Cît despre părul doamnei, probabil că neavînd timp să meargă la coafor, aceasta se udă pe cap şi în drum spre serviciu stă cu el pe geam ca să se usuce, dar şi ca să dea o formă şuviţelor vopsite.

Şi în Occident sînt lideri pe care hainele stau ca pe gard şi a căror educaţie are găuri mari. Sînt precupeţe şi ciobani şi-n ţările în care treburile merg, dar numărul lor este mic, iar viaţa lor în funcţii publice este de scurtă durată. Din nefericire, la noi, e plin. Şi dacă, în sfîrşit, pleacă unul, vine imediat altul şi-i ia locul. Altul mai rău, de obicei. Cu costume de sub care se văd cămăşile de noapte, cu ciorapi flauşaţi îndesaţi în sandale şi cu fuste din perdele de tren, lucrurile nu au cum să meargă altfel.

Măcar de-am fi fruntaşi la produs cămăşi de noapte, ciorapi flauşaţi, sandale şi perdele. Numai că şi pe astea le importăm.

Fiţi sociabili!