Calcule politice

Iată că, într-adevăr, există o ruptură între preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu. Cum s-a ajuns la concluzia asta? Ei bine, pentru că administraţia judeţeană nu a alocat nici un leu municipiului Suceava pentru echilibrarea bugetului, Suceava fiind singura din cele 114 localităţi care nu a primit nimic. Însă, primarul Lungu a declarat că dumnealui a solicitat să nu se dea bani Sucevei, din spirit de solidaritate cu localităţile mai sărace. Ion Lungu a spus că, de bine de rău, Suceava se descurcă cu banii, iar cu doi lei în plus de la Consiliul Judeţean tot aia ar fi fost. Aşa că mai bine puţinul destinat Sucevei să fie alocat unei comune amărîte.

Dar de treabă mai sînt liberalii ăştia, de treabă mai e primarul Sucevei! Acum, să presupunem că este aşa cum a declarat Ion Lungu, adică să presupunem că acesta a renunţat la bani, şi nu că Gheorghe Flutur l-a tăiat de la porţie. Banii la care a renunţat municipiul Suceava poate că au ajuns la o localitate cu primar PSD, primar pe care a pus ochii PNL-ul. Un primar bine văzut în comunitate, care, mulţumit că a fost băgat în seamă de conducerea PNL a Judeţului, va face pasul către liberali la alegerile locale din acest an, asigurînd astfel creşterea zestrei de primari pe care PNL-ul o are în judeţul nostru.

Modul cum au fost împărţiţi banii pentru echilibrarea bugetelor l-a nemulţumit pe preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, senatorul Ioan Stan, care a spus că grosul a ajuns în localităţile conduse de primari PNL, în timp ce primăriile PSD au primit cîţiva firfirei.

Dar, ce mai are de spus domnul Stan, cînd cea mai importantă localitate a judeţului, care este condusă de un liberal, nu a primit nici un leu?

Concluzia ar fi aceea că liberalii au dat o lovitură cu dublu impact: un primar PSD sau mai mulţi au primit banii Sucevei şi vor schimba tabăra politică înainte de alegerile locale, iar PSD nu mai poate spune chiar atît de apăsat că împărţeala a fost făcută pe criterii politice.

Comentariu difuzat de Radio Top – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!