Cadenţa liberală

Reporter: V-am auzit de curînd spunînd în faţa Ligii aleşilor locali din PNL că susţineţi organizarea alegerilor anticipate pentru Parlament, pentru ca liberalii să poată realiza marile reforme pentru dezvoltarea României. În discursul dumneavoastră aţi spus că pasul cel mai important pentru perioada următoare este cel al alegerilor anticipate. Mai susţineţi sau nu mai susţineţi această idee strălucitoare?

Politician: Mai susţin, pînă-n pînzele albe.

Reporter: Dar ce vă faceţi acum, fără premierul Orban, după ce Curtea Constituţională a hotărît că numirea lui a fost neconstituţională, iar preşedintele a recunoscut că şansele alegerilor anticipate au scăzut sub 50 la sută? Mai susţineţi sau nu mai susţineţi această idee strălucitoare?

Politician: Mai susţin, pînă-n pînzele albe. Ce-are una cu alta?

Reporter: Aţi zis că trebuie să spuneţi mai apăsat românilor de ce. Vă rog să spuneţi apăsat acum românilor de ce.

Politician: Fiindcă nu noi am creat criza, ci PSD, care şi-a pierdut un aliat pe drum, anul trecut. Și într-o ţară civilizată, cînd nu mai ai majoritate, te duci la anticipate. Nu e un moft. Nu putem merge cu 20% la infinit. Și trebuie să cerem românilor.

Reporter: Ce să cereţi românilor?

Politician: Să meargă la anticipate, ca să facem marile reforme pentru România. Dar trebuie să vorbim despre asta. Eu cred că este fundamental. Și nu o facem pentru noi. O facem pentru că vrem să intrăm în normalitate.

Reporter: Ca să intrăm în normalitate ar trebui mai întîi să ne ferim de Corona Virus, care bîntuie prin toată lumea, în lung şi-n lat. Cum ne sfătuiţi să ne ferim de acest virus periculos?

Politician: Mergem la anticipate, fiindcă nu noi am creat criza, ci PSD.

Reporter: Şi cum veţi face marile reforme pentru România, cînd iată că se restricţionează drastic libera circulaţie a acestui virus periculos?

Politician: Eu le-am solicitat principalilor comunicatori din PNL să vorbească mai clar opiniei publice despre faptul că PNL a avut curaj şi şi-a asumat răspunderea preluării guvernării, în ciuda PSD şi a tuturor viruşilor din lume.

Reporter: Dar guvernul de care vorbiţi nu a mai căzut în picioare, ca data trecută, ci a căzut în cap, după cum se arată la televizor.

Politician: Nu are importanţă, fiindcă, îţi repet, principalii comunicatori din PNL continuă să vorbească mai clar opiniei publice despre faptul că PNL a avut curaj. Şi nu mulţi au avut acest lucru, să-şi pună cărţile pe masă, să-şi pună mandatul pe masă.

Reporter: Iar acum, mă scuzaţi, toţi peneliştii stau pe burtă, sub masă. Iar preşedintele trebuie să nominalizeze un alt premier, în locul lui Ludovic Orban. Cum comentaţi treaba asta?

Politician: O comentez în sensul că trebuie să ieşim din spirala periculoasă a socialiştilor care acum stau la masă. 

       

Reporter: Şi cînd veţi ieşi de sub masă, ce-o să faceţi, la modul concret?

Politician: O să vorbim de PNL, care are vocaţia modernizării, vocaţia europeană şi credibilitate europeană.

Reporter: Despre Corona Virus cînd o să vorbiţi? Şi care credeţi că este rezolvarea acestei ameninţări care ne paşte, fie liberali, fie socialişti?

Politician: Rezolvarea este să mergem la anticipate, fiindcă nu noi am creat criza asta cu viruşi, ci PSD.

Reporter: Concret, ce-o să faceţi? Puteţi să-mi daţi un răspuns concret pentru cititorii noştri?

Politician: Concret, mă repet, vom merge la anticipate, fiindcă nu noi am creat criza asta cu viruşi, ci PSD.

Reporter: Nu sînt mulţumit de răspuns şi nici cititorii noştri

nu vor fi mulţumiţi. Puteţi să ne daţi un exemplu concret despre cum va acţiona PNL pentru siguranţa şi bunăstarea românilor?

Politician: Concret, trebuie să spunem aceste lucruri răspicat şi să nu-i lăsam singuri la tablă pe pesedişti. Prea des, stimaţi cititori, îi lăsăm, ca în 2016 pe Dragnea, să iasă la tablă să ne explice cum va curge lapte şi miere. 

Reporter: Dacă veţi ieşi dumneavoastră la tablă, precis veţi explica la români cum va face PNL să curgă lapte şi miere. Am dreptate sau n-am dreptate?

Politician: Ai dreptate sută la sută. Nu Dragnea va face să curgă lapte şi miere. Liberalii noştri vor face să curgă lapte şi miere. Fiindcă eu cred că PNL şi-a găsit cadenţa, este în cea mai bună formă din ultimi 30 de ani.

Reporter: Care cadenţă, dacă nu vă supăraţi? Să tot cadă, cînd în picioare, cînd în cap, de la guvernare? La ce duce această cadenţă?

Politician: Duce negreşit la alegeri anticipate. Ca dovadă, a fost făcut un pas foarte important spre realizarea sălii polivalente de 5.000 de locuri din municipiul Suceava.

Reporter: La ce vă ajută această sală polivalentă de 5.000 de locuri?

Politician: Ne ajută ca să avem unde sărbători victoria PNL în alegerile anticipate.

Reporter: Theodor Paleologu, fost candidat PMP la alegerile prezidentiale, consideră că trebuie desființată Curtea Constituțională și modificată Constituția. Dumneavoastră credeţi la fel?

Politician: După cum spunea şi colega mea de partid, senatoarea PNL Alina Gorghiu, România va avea fie alegeri anticipate, fie o guvernare reformistă. Şi nu mă interesează ce-a spus Theodor Paleologu, fost candidat PMP la alegerile prezidenţiale.

Reporter: Colega dumneavoastră de partid a mai spus cu cuvintele ei: „cred că merită luptat pentru varianta alegerilor anticipate pînă în ultima secundă în care vom vedea că acestea nu mai sînt posibile”. Dacă nu mai sînt posibile alegerile anticipate, de ce mai bateţi apa în piuă cu alegerile anticipate?

Politician: După cum îţi spuneam mai devreme, eu cred că PNL şi-a găsit cadenţa cu alegerile anticipate. Vrei să ies la tablă să-ţi desenez?

Fiţi sociabili!