Cad bombe!

Prima bombă este una de bine! Așteptat ani de zile, adică de la „Play Ball” din 2017, noul disc single al grupului australian AC/DC se intitulează „Shot in the Dark” (Împușcătură în întuneric) și tocmai a fost plasat online săptămîna trecută de staff-ul grupului, pentru a reaminti fanilor din lumea întreagă că Angus Young și Brian Johnson sînt… la fel de vii ca întotdeauna, ba încă și puși pe treabă, astfel încît albumul „PWR/UP”, cel de al 17-lea al grupului, care conține, evident, și single-ul acesta, va beneficia conform tradiției de un turneu mondial de promovare, care mai mult ca sigur că va începe în primul moment de după încetarea pandemiei. Cu prilejul lansării s-a reamintit și că ultimul turneu AC/DC a fost cel din 2016, intitulat „Rock or Bust”, început cu Brian Johnson ca vocalist și încheiat cu Axl Rose, după retragerea forțată, pe motive medicale grave, a vocalistului-emblemă.

Ajunși aici, cade pe noi bomba a doua, tot de bine: specialistul în probleme auditive care s-a ocupat timp de doi ani și jumătate de recuperarea lui Brian Johnson, care surzise în totalitate atunci, în 2016, riscînd să rămînă definitiv surd, anunță recuperarea integrală a acestuia. Într-o conferință de presă comună, aceștia au descris întreaga procedură, care a însemnat în esență transformarea cutiei craniene a lui Brian într-un receptor auditiv pe baza rezonanței produse cu ajutorul unor computere și a unei cutii electromagnetice de mărimea și forma unei baterii auto. Ședințele au durat doi ani și jumătate, avînd loc lunar cîte una. Brian este în formă maximă, fapt dovedit de vocea impecabilă de pe single-ul menționat, și pe care îl puteți asculta pe pagina mea de Facebook.

În sfîrșit, ultima bombă: una urîtă, care a lăsat victime. E vorba despre marele chitarist Eddie Van Halen, decedat săptămîna trecută, la vîrsta de doar 65 de ani, în urma unui cancer la gît, cu care s-a luptat din anul 2000 încoace. De origine olandeză, Eddie s-a mutat cu familia în SUA în 1958, cînd avea 3 ani. Un portret al său vă pregătesc pentru săptămîna viitoare. 

Fiţi sociabili!