BRC 2018: batem recordul pe 26?

Încheiam episodul de săptămîna trecută al acestei rubrici amintind două nume dintre cele 15 (vorbesc doar de scena mare, din șanțul Cetății, că mai sînt încă nouă pe scena a II-a, cea a debutanților) aflate pe afișul celei de a VIII-a ediții a Festivalului Bucovina Rock Castle: Jinjer și Bucovina, în mod evident cele mai iubite dintre toate cele anunțate, asta dacă-i omitem pe Toy Machines și Luna Amară, aflate permanent printre favorite din multe considerente pe care nu e cazul să le reamintesc.

Discutînd despre ei înainte de a mă pune la scris acest articol, Ion Drăgușanul și-a reamintit de felul cum i-a descoperit chiar el, în 2013, anul primei lor prezențe aici, cînd erau doar un grup bun din Ucraina, și atît. Ion este cel care le-a insuflat încrederea că îi așteaptă un viitor strălucit, iar Tatiana și ceilalți trei membri au priceput destul de repede chestia asta. Au trecut repede peste nenorocirile petrecute la ei în țară, ba chiar și în familiile unora dintre ei, au evoluat aproape neverosimil, devenind în 2018 un grup de mare impact la nivel internațional, confirmat de succesul enorm pe care l-au avut în SUA pe parcursul unui turneu mamut. Să ne înțelegem: săptămîna asta cîntă în Franța și Germania (aici chiar în preziua concertului de la BRC!), iar în octombrie pleacă înapoi în SUA pentru un nou mega-turneu. Prezența lor aici este absolut onorantă pentru noi toți. Am să mai spun doar că acum, în 2018, cota lor este de cam 20.000 de euro pe concert. La Suceava, evident că vin pe mult mai puțini bani, din dragoste și respect pentru fanul lor numărul 1, Ion Drăgușanul.

Ideea din titlu e că o seară în care apar pe aceeași scena Jinjer și Bucovina (alături de alte trei grupuri) este una în care se poate bate recordul de audiență din întreaga istorie a BRC. Dacă mai ține și vremea cu noi, e ca și rezolvat. Doamne ajută!

 

Fiţi sociabili!