Bogdan Bănică

Bogdan Bănică. Poliţistul sucevean care deţine funcţia de vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, pentru că şi-a făcut un obicei din a avea un mod deplasat de a încerca eliminarea problemelor din sistem.

După ce un poliţist de la Dărmăneşti s-a împuşcat în cap, vocalul sindicalist Bogdan Bănică nu s-a putut abţine pînă nu şi-a dat din nou în petic cu exprimarea sa bădărănească: „Solicit public demisia de onoare a psihologului care l-a avut în supraveghere pe Ionuţ! Şi voi, poliţieni-şefi cu tot atîţia neuroni cîte stele aveţi pe umăr (trei), numiţi/ajunşi în funcţii de conducere pe cu totul alte criterii decît cele de competenţă, şi voi sînteţi mînjiţi: de noroiul în care vă bălăciţi, de sîngele colegilor, de flegmele civililor. Mizerabililor!‼”.

Poate că psihologul nu şi-a făcut treaba cu profesionalism ori poate că mintea poliţistului care a recurs la gestul extrem s-a stricat după examinarea sa. Poate că solicitarea domnului Bănică privind demisia este una justificată, însă nejustificate sînt jignirile şi acuzele aduse tuturor şefilor din poliţie.

Poate că pe lîngă examenul psihologic, poliţiştii ar trebui să fie supuşi şi unor examinări privind capacitatea de a se comporta civilizat în spaţiul public. Atitudinea sindicalistului Bănică impune acest lucru. Dacă Bogdan Bănică foloseşte un limbaj atît de mîrlănesc pe o reţea de socializare la care are acces atîta lume, oare cum vorbeşte acesta la serviciu cu cetăţenii cu care intră în contact? Lupta sindicală poate fi dusă şi cu instrumente decente, şi nu doar cu acuze nefondate şi insulte.

La final, încă o frază marca Bogdan Bănică: „După ce au fost luaţi de pe stradă şi încadraţi, dragă-doamne mari ofiţeri, în afară de a face pipi pe agenţi de undeva de sus, în afară de a fi pupila şi timpanul inspectorilor-şefi şi unealta de înlăturare a poliţiştilor vocali şi verticali, în afară de toate astea, cam ce atribuţii au păcălicii ăştia de psihologi?”.

Fiţi sociabili!