Bla, bla

Reporter: În interviul pe care l-am realizat săptămîna trecută cu ministrul culturii recomandat de dumneavoastră pe criterii politice, acesta spunea, citez: ~Cu sprijinul meu de la minister, bla, bla, şi cu ajutorul deputatei PNL de Suceava Angelica Fădor de la Parlament, vom avea ca prioritate, bla, bla, protejarea valorilor statului de drept și, pentru perioada următoare, revenirea culturală a României şi a Bucovinei, bla, bla, fiindcă electoratul așteaptă să reconstruim țara, iar reconstrucția ei nu poate fi făcută, bla, bla, cu o opoziție distructivă şi incultă, bla, bla~. După aceste spuse culte ale domnului ministru, aţi mai avut parte de atacuri meschine la adresa dumneavoastră?

Politician: Nu m-a interesat să văd dacă au continuat aceste atacuri meschine. Eu nu citesc ziare şi nici nu mă uit la televizor. Eu îmi văd de treaba mea, fiindcă, aşa cum ai spus, electoratul așteaptă de la noi să reconstruim țara şi Bucovina, iar reconstrucția lor nu poate fi făcută cu o opoziție distructivă şi incultă ca Virginel Iordache şi Dan Ioan Cuşnir, şi să nu mai zic de Ioan Stan.

Reporter: Normal. Totuşi, ce se mai întîmplă în cultura bucovineană, atît de lăudată pe toate coclaurile, după mai bine de trei luni de stare de urgenţă şi de alertă?

Politician: Ce să se mai întîmple? Am inspectat, miercuri, pe toate coclaurile, lucrările de modernizare a drumului Frasin – Broșteni, m-am aflat pe șantierul lucrărilor pe tronsoanele de drum județean din zona localităților Stulpicani și Ostra. Pe alte coclauri, la fața locului, am discutat cu primarul comunei Stulpicani, Vasile Zamcu, despre modul în care vor fi realizate lucrările pentru racordarea cu drumurile laterale, precum și despre amenajarea acostamentelor, lucrări care se efectuează odată cu asfaltarea drumului județean.

Reporter: Va să zică, aţi înlocuit pur şi simplu agenda culturală bucovineană cu o agendă bucovineană de şantier?

Politician: Îţi amintesc că investiția pe acest drum a fost începută încă de anul trecut, cînd s-a turnat primul strat de asfalt și a fost aplicată o plasă de legătură de geotextil, iar acum investiția urmează să fie finalizată prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt.

Reporter: Ce le puteţi spune cititorilor noştri bucovineni despre faimoasele Întîlniri Bucovinene sau despre vestitul festival Bucovina Rock Castle, ca să sar calul puţin peste şaua tinerei generaţii?

Politician: În momentul de față se așteaptă și finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului Frasin – Doroteia, aflat în administrarea Primăriei orașului Frasin. 

Reporter: Cine aşteaptă?

Politician: Aşteaptă electoratul şi nicidecum opoziţia distructivă şi incultă ca Virginel Iordache şi Dan Ioan Cuşnir, şi să nu mai zic de Ioan Stan.

Reporter: Totuşi, văd că vă obsedează această opoziţie distructivă şi incultă care, în încercarea de a lovi în Gheorghe Flutur, în fapt a lovit în Suceava, în Bucovina.

Politician: Nu mă obsedează această opoziţie distructivă şi incultă. Pe mine mă obsedează în momentul de față că este necesară și finalizarea acestui tronson, astfel încît întregul traseu de la Frasin la Broșteni să poată fi parcurs în condiții din cele mai bune. 

Reporter: Parcurgînd acest traseu în condiţii din ce în ce mai bune, unde ajungem, pînă la urmă?

Politician: Ajungem să punem în valoare obiectivul turistic UNESCO „Codrii Seculari” de la Slătioara, sens în care unul dintre obiectivele pentru perioada următoare este deschiderea și modernizarea rutei de la Cîmpulung Moldovenesc la Stulpicani.

Reporter: Ce legătură au Codrii Seculari de la Slătioara cu cultura? Scuzaţi Cucafonia!

Politician: Păi, au o legătură foarte strînsă şi seculară, după cum se arată şi în obiectivul turistic UNESCO.

Reporter: Şi de ce nu-i lăsaţi în pace pe primarii respectivi să finalizeze tronsoanele, să toarne al doilea strat de asfalt sau să se ocupe de racordarea cu drumurile laterale, sau de amenajarea acostamentelor sau de aplicarea de plase de legătură de geotextil?

Politician: Fiindcă electoratul așteaptă de la mine să reconstruiesc Bucovina, iar reconstrucția Bucovinei nu poate fi făcută cu aceşti primari şi cu o opoziție distructivă şi incultă ca Virginel Iordache şi Dan Ioan Cuşnir, şi să nu mai zic de Ioan Stan.

Reporter: Va să zică vă temeţi că veţi pierde mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava la alegerile din anul acesta?

Politician: La această întrebare nu comentez!

Reporter: Foarte urît. Spre deosebire de dumneavoastră, colegul dumneavoastră de partid, primarul Lungu, care şi el se teme că va pierde mandatul, nu refuză să comenteze vreo întrebare incomodă sau culturală.

Politician: Şi el ce zice?

Reporter: Zice că Teatrul Municipal “Matei Vișniec”, care trece printr-o perioadă grea, este un teatru care îi face onoare, bla, bla, în creștere, bla, bla, dar din păcate, în această perioadă, activitățile culturale nu își pot desfășura activitatea normal. Bla, bla. Şi este dispus, bla, bla, să sponsorizeze activitatea teatrală din banii electoratului. Şi cică ei au făcut spectacole online în această perioadă, iar acum au proiectul “Stare de poezie”, unde zilnic pînă în data de 14 iunie sînt recitaluri online, bla, bla.

Politician: Eu nu am timp de recitaluri şi nici nu arunc banii să sponsorizez stări de poezie. Iar electoratul ar trebui să priceapă.

Reporter: Ce să priceapă?

Politician: Că noi reconstruim țara şi Bucovina, iar reconstrucția lor nu poate fi făcută cu o opoziție distructivă şi incultă ca Virginel

Fiţi sociabili!