Beth Hart la… unde!?

Indiscutabil, Beth Hart este unul din personajele foarte importante în muzica ultimilor ani. Dacă ar fi să-l cităm pe Joe Bonamassa, prietenul și partenerul ei de concerte și discuri, care se declara „completely knocked out” cînd a ascultat-o pentru prima oară, Beth este vocalista supremă, „un fel de Janis Joplin și Tina Turner la un loc”!

Fără a fi vreun păcătos, gura lui Joe adevăr grăit-a, iar faptul că de ani întregi, cînd te întrebi ce chestii vor mai fi scoase pe piață, hop!, mai iese un disc Bonamassa&Beth Hart, vorbește de la sine despre ce reprezintă Beth, cea care la ceremoniile anuale Blues Music Awards a fost desemnată de trei ori, în 2014, 2017 și 2018, drept vocalista anului, anul trecut fiind desemnată numărul 1 și la categoria „Instrumentalist – Vocals”. Iar dacă veni vorba despre instrumente, atunci trebuie arătat și că Beth Hart, pe care cel mai adesea o vedem în dosul pianului, mai cîntă și la chitară, chitară bas, violoncel, percuție. De altfel, la ea acasă, în Los Angeles, a absolvit Liceul de Arte chiar la secțiile violoncel și vocal.

Mai trebuie spus și că Beth a mai avut o aventură în România în 2015, cînd a încercat să cînte la Sala Palatului. Zic „a încercat”, deoarece era bolnavă rău de tot, avea febră, era răgușită și tușea încontinuu, după cum mi-a spus un prieten prezent atunci la Sala Palatului, unde Beth a întrerupt chinul după 40 de minute, promițînd că va reveni cîndva.

Și iată că acest cîndva va fi pe 18 iulie anul acesta, cînd Beth Hart va fi prezentă la Festivalul de Blues de la… Brezoi!!! Poftim!? Nu, nu-i glumă. Vine acolo după concertele din Germania, din perioada 29 iunie – 15 iulie. Și nu singură, ci alături de Beth Hart Band, în formula Jon Nichols – chitară, Bob Marinelli – chitară bas și Bill Ransom – tobe. Mai e nevoie să vă spun că dacă aflu în timp util unde e Brezoiul ăsta, voi fi acolo!? Nu numai pentru Beth, ci și pentru… Oscar Benton, că vine și el! Cum unde? La Brezoi, în județul Vîlcea, capitala mondială a blues-ului.

Fiţi sociabili!