Barbă, şeful Serviciului de Poză şi Protecţie al preşedintelui

Pentru ca lumea să priceapă că Gheorghe Flutur e numai unul, consilierul personal al acestuia, Niculai Barbă, nu i-a prins şi pe Mirela Adomnicăi şi pe Ion Lungu în pozele cu ambasadorul Africii de Sud la Bucureşti, Jabu Mbalula

Barbă, şeful Serviciului de Poză şi Protecţie al preşedintelui

Joi, 11 aprilie 2019, ora 11.45. Ca de obicei, Niculai Barbă, consilierul personal al preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este în priză. Alimentat la 220 de volţi şi de îndemnurile domnului Flutur că trebuie să muncească mai mult şi mai bine, domnul Barbă trimite un comunicat de presă din care rezultă că şeful său lucrează, nu se încurcă, şi că aripile sale s-au întins tocmai pînă în Africa de Sud.

Niculai Barbă a trimis jurnaliştilor următoarele rînduri, pe care aceştia le-au transformt în ştiri, fiecare după cum s-a priceput: „Președintele CJ Suceava s-a întîlnit, astăzi, la Palatul Administrativ, cu ES Ambasadorul Jabu Mbalula, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București. Cu această ocazie Gheorghe Flutur a făcut o prezentare a județului Suceava și a venit cu o ofertă privind mai multe domenii de colaborare: turism, inclusiv turismul de lux, avînd ca atracții monumentele UNESCO, Parcul Național Călimani, stațiunile balneare, satele tradiționale; dezvoltarea unor relații de colaborare cu Universitatea « Ștefan Cel Mare », în domeniul educaţional și al cercetării; dezvoltarea unor relații comerciale în domeniul produselor din lemn, textile sau încălțăminte”.

A, şi mai era un rînd aruncat la sfîrşitul informării: „La întîlnire au participat doamna prefect Mirela-Elena Adomnicăi și primarul Ion Lungu”.

Chiar au fost şi cei doi la întîlnirea cu ambasadorul Africii de Sud? Vedem în pagina 3.

Rîndurile transmise de Niculai Barbă au fost urmate de două ture de fotografii de la locul faptei.

Numai că domnul Barbă a folosit metoda „Marcel Răducanu”. Pentru că fotbalistul fugise în Germania Federală, regimul comunist a dat ordin ca fotografiile cu Marcel Răducanu şi numele acestuia să fie şterse de peste tot. Şi, astfel, peste noapte, fostul mare fotbalist a dispărut pentru publicul din România, ca şi cum nici nu ar fi existat.

Mirela Adomnicăi nu a fugit în Franţa, iar Ion Lungu nu a fugit la PSD, dar cu toate acestea cei doi nu au apărut în fotografiile trimise de Niculai Barbă, care se ocupă cu sîrg de promovarea imaginii şefului său. Numai a şefului său. Pentru că sucevenii trebuie să înţeleagă că domnul Flutur e numai unul şi că doar dumnealui le poate face şi desface pe toate.

Doamna Adomnicăi şi domnul Lungu chiar au fost prezenţi la întîlnire, iar lucrul acest nu putea fi ascuns şi de aceea acest lucru a fost transmis în două cuvinte la sfîrşitul comunicatului. Însă, cele două cuvinte au pălit în faţa miilor de cuvinte din fotografiile cu Gheorghe Flutur şi Jabu Mbalula, pentru că, nu-i aşa?, o fotografie face cît o mie de cuvinte. 

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!