Băişanule, dă-te plîns?

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, şi-a arătat muşchii în faţa PSD, prezentînd un număr de populism, care a constat în plînsul cu lacrimi de crocodil pe umerii instructorilor auto şi ai elevilor acestora. Luna noiembrie a început în forţă pentru subprefecta ALDE a judeţului Suceava, Silvia Boliacu, care i-a primit la discuţii pe cîţiva cetăţeni care aveau o jalbă în proţap. Cetăţenii erau reprezentanţi ai şcolilor de şoferi din Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Rădăuţi, care s-au supărat cînd au auzit că prefecta PSD a judeţului, Mirela Adomnicăi, vrea ca de la 1 ianuarie 2018 să mute toate examenele pentru permisele auto pe străzile din municipiul Suceava.
Purtătorii proţapului cu jalba în vîrf au spus că o asemenea măsură ar aglomera Suceava cu 300 de maşini ale şcolilor de şoferi care vor trebui să-şi aducă elevii să vadă cum sînt străzile şi semnele de circulaţie din Suceava. Instructorii nu se gîndesc doar la bietul municipiu reşedinţă de judeţ, ci şi la bieţii elevi, care vor trebui să se învoiască de la şcoală ori de la serviciu şi vor trebui să plătească mai mult pentru combustibil, la fel ca şi şcolile de şoferi.
Se ştie că doamna Adomnicăi vrea ca toate probele practice să se desfăşoare în municipiul Suceava pentru ca toţi cursanţii din judeţ să aibă condiţii egale de examinare şi pentru ca elevii din celelalte localităţi să înveţe să se descurce în aglomeraţie, într-un sens giratoriu, la un semafor, în dreptul unei staţii de autobuz şi într-o localitate cu mai mult de trei străzi, care pot fi învăţate pe de rost.
În toată această poveste s-a mai băgat cineva, cu toate că nu-i mecanic. Este vorba despre preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.
 

Deci, pe 1 noiembrie, subprefecta ALDE de Suceava, Silvia Boliacu, se întîlnea la Prefectură cu nemulţumiţii reprezentanţi ai şcolilor de şoferi din judeţ. Pe 3 noiembrie, şeful de partid al subprefectei, deputatul Alexandru Băişanu, a ieşit public pentru a spune că nu este de acord cu intenţia prefectei PSD, Mirela Adomnicăi, şi pentru a plînge cu lacrimi de crocodil pe umerii instructorilor auto şi ai elevilor acestora. Argumentele domnului Băişanu seamănă izbitor cu cele ale instructorilor auto: „Şi aşa traficul în municipiul Suceava este sufocat şi să ne gîndim că se mai adaugă alte cîteva sute de maşini zilnic, care merg foarte încet pentru că la volan sînt cursanţi, pentru că nu vorbim numai de examenul propriu-zis, ci şi de ore de instruire în municipiu”. Şi tot domnul Băişanu a spus că elevii vor pierde timp şi bani, la fel ca şi instructorii. Alexandru Băişanu a reamintit că pe vremea cînd era prefect al Sucevei a existat o tentativă de mutare a examenelor pe străzile municipiului Suceava pe care a respins-o şi a anunţat că-i va cere ministrului PSD de Interne, Carmen Dan, să anuleze ordinul Mirelei Adomnicăi. De ce s-a băgat Alexandru Băişanu dacă nu-i mecanic? Nu-i mecanic, dar e populist şi tare-i mai place să se bage acolo unde are ceva de cîştigat din punct de vedere al imaginii. De ce a acceptat Silvia Boliacu să-i primească pe reprezentanţii şcolilor de şoferi şi nu le-a cerut acestora să mai aştepte cîteva zile pentru a se întoarce Mirela Adomnicăi din concediu, mai ales că era vorba despre o decizie a acesteia? Pentru că aşa a primit ordin de la şeful ei de partid, care a prins ocazia să-şi arate muşchii în faţa celor de la PSD. Ca să ştie PSD cu cine are de-a face, iar cetăţenii să afle la cine trebuie să apeleze în caz că au vreo problemă cu actuala Putere.

Alexandru Băişanu şi Silvia Boliacu, la cea mai mare serbare cîmpenească din judeţul nostru: „Doamna Silvia, haideţi că sînteţi femeie deşteaptă şi v-aţi prins de ce v-am adus ca să vedeţi aceste frumoase dansuri. Exact: ca să ştiţi cum trebuie să jucaţi după cum vă cînt eu”. 

 
 
 
 
 
 

Fiţi sociabili!