Băiatul care nu se tînguiește, ci doar muncește

”Aveam animale: porci, vaci, cai, găini. La 9-10 ani, acolo eram deja considerat copil mare. Plecam cu vaca prin sat și mă întorceam după patru, cinci ore. După prînz aveam același program”.

”Cînd nu eram cu animalele trebuia să mergem la muncile cîmpului. La porumb. Mai mergeam cu un frate și munceam acolo. Eu sînt al doilea ca vîrstă, restul sînt toți mai mici. Mergeam cu căruța, munceam la noi, apoi pe la vecini. Băgam plugul, făceam treabă serioasă! Scoteam și noi un ban pentru haine sau alte mici dorințe. Am fost șase frați, patru băieți și două fete”.

”M-am angajat lîngă Suceava, la un depozit de materiale de construcții. Aveam 12 ani și căram saci de ciment, fier, cherestea. Încărcam, descărcam sacii de ciment. Veneau mașinile și trebuia să le încarc, să le descarc. Cînd nu erau mașini aveam altă treabă la depozit. Aveam grijă și de cherestea, de ciment, trebuia să fie ordine. Plecam la 7 de acasă și ajungeam la 8 seara”.

”Tata e plecat în Suedia de șapte ani. Acum au plecat și doi frați de-ai mei cu el. Lucrează de mult acolo, la pădure. Un alt frate de-al meu e în Olanda. Tata curăță pădurea, face loc să crească alți copaci. Lucrează acolo din aprilie pînă iarna. Din noiembrie, zăpezile sînt mari de tot. Mama e la Suceava, lucrează la o brutărie-patiserie”.

Declarațiile îi aparțin unui tînăr din satul Chilișeni, comuna Udești. Tînărul care în prezent are 26 de ani tocmai a semnat cu FCSB. Pentru România, totuși, FCSB e FCSB, cît o fi domnul Gigi de nea Gigi. Acest băiat dintr-o familie de oameni muncitori a ajuns unde a ajuns prin muncă și poate fi dat drept exemplu multor tineri care stau pe margine și se plîng. Acest băiat dintr-o familie de oameni muncitori nu s-a tînguit, ci doar a povestit ce viață aspră a avut.

Nu știu cît de talentat este Alexandru Buziuc, dar din ceea ce spune se poate observa că este extrem de muncitor. Dacă va rezista atacurilor patronului, dacă Bucureștiul nu-l va strica și dacă va avea noroc să nu se accidenteze și să-l vadă cine trebuie poate că va ajunge și mai departe. Inclusiv la echipa națională. 

Norocul tînărului din Chilișeni-Udești este că norocul se lipește de cei muncitori.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!