Auditul vine, managerul pleacă?

Primarul ales al Rădăuților, Bogdan Loghin, este hotărît să facă treabă, chiar dacă încă nu a depus jurămîntul. Domnul Loghin vrea un audit la instituțiile aflate în subordinea Primăriei Rădăuți, la conducerea căreia s-a aflat în calitatea sa de viceprimar pînă mai anul trecut, atunci cînd PSD l-a dat afară din rîndurile sale și și-a pierdut mandatul.

Abordarea penelistului de azi, pesedistul de ieri, este cît se poate de corectă, pentru că omul trebuie să știe de la ce pleacă. Printre instituțiile aflate în subordinea municipalității se află și spitalul. Un spital greu încercat la debutul crizei sanitare, atunci cînd spitalul de la Suceava aproape că a intrat în colaps, după care a fost transformat în spital suport COVID. Astfel, salvările au început să aducă la Spitalul Municipal Rădăuți pacienți din tot județul, punînd o presiune fantastică pe unitatea medicală care nu fusese pregătită să facă față unei asemenea avalanșe de bolnavi. Cu toate acestea, spitalul condus de Traian Andronachi a rezistat, însă cu costuri foarte mari. Personalul medical a făcut eforturi supraomenești pentru a face față situației, iar conducerea a trebuit să chibzuiască foarte atent resursele materiale și financiare. Spitalul rădăuțean a ieșit întărit din luptă, iar în prezent este pregătit să primească pacienții infectați cu noul coronavirus care nu mai au loc la Spitalul Județean Suceava.

Așa stînd lucrurile, auditul pe care urmează să-l comande primarul ales ar trebui să iasă pe plus. Să vedem dacă va fi suficient pentru ca Traian Andronachi să rămînă managerul spitalului sau indiferent de rezultatul analizei acesta va fi înlocuit, pe motiv că a fost numit în funcție de primarul PSD, Nistor Tătar, și, deci, nu corespunde noii viziuni liberale, care la Rădăuți urmează să fie pusă în practică de fostul coleg de partid al lui Nistor Tătar, Bogdan Loghin.

Vizuina liberală

Fiţi sociabili!