Atacul primitiv

De regulă, președinții organizațiilor de partid candidează la cele mai importante funcții locale alese, cum ar fi cea de președinte al consiliului județean și cea de primar.

De pildă, la Suceava, ca să dăm două exemple, președintele Organizației Municipale Suceava a PNL, Ion Lungu, va candida pentru un nou mandat de primar, iar președintele Organizației Județene a PNL, Gheorghe Flutur, va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean.

În oglindă, președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, ar trebui să candideze pentru primărie, iar președintele Organizației Județene a PSD, senatorul Ioan Stan, ar trebui să-și depună candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Dacă domnul Cușnir ar putea candida la primărie, în cazul domnului Stan acest lucru nu se va întîmpla, cu toate că în urmă cu cîteva luni candidatura sa era sigură, după cum a votat nu-știu-care organism al partidului și după cum bătuse toba chiar domnia sa. Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean este Mirela Adomnicăi, probabil cea mai bună alegere pe care putea să o facă partidul.

Ei, mișcarea făcută de PSD l-a determinat pe senatorul PNL de Gura Humorului, Daniel Cadariu, să-l critice pe Ioan Stan și să lovească simultan în Mirela Adomnicăi. Domnul Cadariu a spus că în loc să-și asume candidatura, domnul Stan s-a ascuns ”după fusta femeii”, declarație care a determinat-o pe doamna Adomnicăi să afirme că va face plîngere împotriva acestuia la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Asta cu ascunsul bărbatului după fusta femeii este de pe vremea cînd femeia purta numai fustă sau rochie, făcea mîncare și curat în casă, creștea copii, nu avea voie să părăsească domiciliul fără acceptul soțului și umbla cu ochii umflați de plîns sau de la loviturile aplicate de bărbat la cel mai mic comentariu considerat a fi neadecvat.

E greu de spus dacă CNCD-ul îl va sancționa pe domnul Cadariu, însă atacul primitiv al acestuia îl așează în galeria marilor bădărani ai Sucevei și-i conferă titlul de Primitiv în Grad de Mare Bădăran.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava

Fiţi sociabili!