Astronomia cu „G” în faţă

Dacă şeful lor, Gheorghe Flutur, vorbeşte cît e ziua de lungă despre mănăstirile din Bucovina, peisajele din Bucovina şi gastronomia din Bucovina, angajaţii Consiliului Judeţean Suceava s-au molipsit şi ei. Funcţionarii care au făcut lista cu premiile acordate tuturor olimpicilor din judeţ au scris despre premii obţinute de elevii suceveni la „olimpiada naţională de gastronomie” în loc de „olimpiada naţională de astronomie”.

Gheorghe Flutur, care a citit cum scria pe hîrtie, şi-a dat seama de confuzie, mai ales că sutele de elevi şi profesori din sală începuseră să-şi dea coate, şi a dat-o pe glumă, punînd greşeala pe seama faptului că evenimentul este organizat la prînz, atunci cînd lumea mănîncă.

La final, domnul Flutur a venit cu o completare: le-a cerut celor de la Colegiul Alimentar Suceava să organizeze un concurs naţional de gastronomie.

Cei de la liceul respectiv au scăpat ieftin, pentru că domnul Flutur le-ar fi putut cere să schimbe numele colegiului în Colegiul Stelar şi să se apuce serios de studiul astronomiei.

Albă ca Zăpada şi cei 7 opintici

Fiţi sociabili!