Astrograma 2020

Reporter: Fiindcă este tradițional să facem și să ne facem urări la început de an, ce credeți că este bine să ne urăm sau să urăm românilor cu acest prilej excepțional, care se întîmplă doar o dată pe an?

Politician: Este bine să ne urăm sănătate și împliniri de tot felul și, așa cum se obișnuiește în mesajele noastre cu acest prilej, să spunem în cor: Fie ca sănătatea iubirea, înțelepciunea, încrederea și generozitatea să ne călăuzească pașii în noul al – 2020. La mulți ani!

Reporter: Emoționante cuvinte și să dea domnul Orban și domnul Iohannis să se împlinească toate așa precum le-ați zis. Pe de altă parte, vreau să subliniez ce zice și astrograma oficială pentru țara noastră, respectiv zice că aspectul cel mai important este conjuncția dintre Lună și Neptun, în semnul Peștilor.

Politician: Păi, tocmai asta ți-am spus și eu, numai cu alte cuvinte, pe înțelesul poporului. Dar eu recomand cu acest prilej de bucurie să nu mai amestecăm planetele și animalele la un loc, cînd este vorba de sănătate și împliniri de tot felul pentru poporul român și bucovinean.

Reporter: Totuși, astrograma oficială precizează că în cazul acestei conjuncții dintre Lună și Neptun, în semnul Peștilor se va crea pe tot parcursul anului multă confuzie, haos emoțional, nevoia de a fugi de realitate, de a evada de stresul cotidian.

Politician: Astrograma asta, ai dreptate cu dînsa, numai că se referă la pesediști și nicidecum la noi, liberalii, care ne aflăm la putere în acest an care tocmai a început și care pe noi nu ne interesează nici conjuncția dintre Lună și Neptun, în semnul Peștilor, dar nici ce vor păți pesediștii la alegerile anticipate pe care văd că nu le menționează astrograma asta oficială scoasă din burtă.

Reporter: Aici ați venit oarecum în spiritul și în sprijinul celor enunțate mai devreme de mine, în sensul că astrograma oficială zice că vom avea tendința de a ne victimiza sau de a renunța prea repede.

Politician: Pe ce te bazezi, cînd afirmi această năzdrăvănie?

Reporter: Mă bazez pe faptul că la prima vedere, conjuncția dintre Lună și Neptun este una total defavorabilă, însă poate veni la pachet și cu inspirație, imaginație sau generozitate.

Politician: Dar deștept te-ai mai făcut tu peste noaptea dintre ani. Ia mai spune, să aud și eu ce-ți cășunează prin cap!

Reporter: Dacă-mi dați voie, vă reamintesc, conform sursei citate, că de obicei, ascendentul este în Balanță. Conform aceleiași surse, Venus, guvernatorul ascendentului, se află în Vărsător, deci relațiile nu vor mai fi deloc tradiționale și conservatoare. În plus, relațiile de lungă durată se vor destrăma dacă partenerii nu își vor acorda mai multă independență sau spațiu. 

Politician: Tu aici văd că bați în guvernarea Orban – Iohannis și asta nu-mi place. Cum adică relațiile de lungă durată se vor destrăma dacă partenerii nu își vor acorda mai multă independență sau spațiu?

Reporter: Uite-așa scrie la astrograma oficială pentru țara noastră, iar eu n-am voie să comentez. Puteți comenta dumneavoastră, vă rog?

Politician: Cum spuneam și data trecută în interviu, nu ştiam cum să fac legătura cu preşedintele Gheorghe Flutur şi iată că mi-ai oferit ocazia.

Reporter: Tot ca data trecută în interviu, mă repet și eu cu întrebarea care întreabă ce legătură are preşedintele dumneavoastră Gheorghe Flutur cu astrograma oficială pentru țara noastră. La Bucovina nu fac referință, fiindcă domnu Flutur are tot dreptul să facă astrograme pentru Bucovina cum îl taie pe dumnealui capul.

Politician: Sigur că are voie și sper că nu ai nimic împotrivă. Ca să faci ciocul mic, îți amintesc numai de faptul că Suceava a devenit, pentru o zi, capitala obiceiurilor de iarnă, nu doar din regiunea Moldovei, ci chiar din ţară, găzduind un spectacol de dimensiuni impresionante – parada celor peste 1.500 de urători din întreg judeţul, dar şi de peste hotare, precum şi un spectacol al tradiţiilor, care a durat aproape 10 ore, urmărit de un număr record de participanţi, peste 10.000, pentru care zona centrală a municipiului Suceava s-a dovedit neîncăpătoare.

Reporter: Ce legătură are asta cu astrograma de care vorbeam mai devreme?

Politician: Ca să mă repet iarăși din interviul trecut, tu ori eşti necalificat ori eşti capricorn de partid de la pesediști.

Reporter: Ca să mă repet și eu, consider că nu sînt nici una, nici alta. Și tot ca data trecută, încerc şi eu să-mi fac meseria. Deci, care-i legătura între preşedintele dumneavoastră Gheorghe Flutur, capitala obiceiurilor de iarnă și astrograma noastră națională?

Politician: N-ai spus tu mai devreme că, în cazul acestei conjuncția dintre Lună și Neptun, în semnul Peștilor se va crea pe tot parcursul anului nevoia de a fugi de realitate și de a evada de stresul cotidian?

Reporter: Exact asta am spus, dar n-am spus-o eu, ci a spus-o astrograma oficială. Și ce legătură are asta cu domnul Flutur?

Politician: Cum ce legătură are? Pentru prima dată, la acest eveniment, devenit o tradiţie aşteptată cu nerăbdare de mulţi dintre locuitorii judeţului, a evadat din realitate și a fugit de stresul cotidian şi premierul României, Ludovic Orban, care a venit însoţit de suceveanul Bogdan Gheorghiu, actual ministru al Culturii.

Reporter: Dar astrograma vorbește de conjuncția dintre Lună și Neptun, în semnul Peștilor.

Politician: Foarte rău! De asta, vom da o OUG, să se înlocuiască în această astrogramă pesedistă conjuncția pomenită cu conjuncția dintre Bogdan Gheorghiu şi Gheorghe Flutur în semnul Ludovic Orban.

Fiţi sociabili!