Aşa meseriaşi, aşa cîrcotaşi

Sucevenii sînt nemulţumiţi, şi pe bună dreptate, atunci cînd apare o echipă de meseriaşi care dau cu tîrnăcoapele în mijlocul drumului, fac o gaură pe care o împrejmuiesc, după care pleacă.

Anul trecut au început o serie de lucrări în Obcini şi Zamca pentru înlocuirea reţelelor termice. Pentru că banii au venit tîrziu de la Guvern, lucrările s-au întins mai mult decît ar fi trebuit. La un moment dat s-a întins un strat de zăpadă, iar lucrările au fost amînate pentru primăvara acestui an.

Acesta este doar un exemplu, pentru că, de-a lungul timpului, s-au început numeroase lucrări, care din lipsă de finanţare ori din lipsă de meseriaşi au fost abandonate. Staţi aşa că mi-am adus aminte şi de grădiniţa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, care a intrat într-un proces de reabilitare în urmă cu vreo nouă ani, iar de cîţiva ani se află într-un reuşit proces de abandonare. Treaba a fost începută de Ministerul Educaţiei, dar acesta nu a mai avut bani, şi gata. Abia anul acesta municipalitatea suceveană a trecut grădiniţa în ograda sa, pentru că altfel nu poate aloca fondurile necesare încheierii lucrărilor.

Aşadar, sucevenii sînt nemulţumiţi, şi pe bună dreptate, atunci cînd se demarează lucrări publice, iar după un timp mai scurt ori mai lung acestea sînt abandonate.

Însă, sucevenii care se enervează, critică şi dau cu şapca de pămînt atunci cînd Guvernul, Consiliul Judeţean, Primăria ori asociaţia de proprietari nu-şi fac treaba pînă la capăt sînt aceiaşi care merg la cumpărături, iar după ce se văd cu sacii în căruţă abandonează teleguţa pe unde apucă.

Vreau să spun că după ce-şi descarcă marfa în maşină, abandonează coşul de cumpărături chiar pe locul de parcare, fiindu-le lene să-l împingă pînă la locul de unde l-au luat. Am văzut asta la „Metro”, dar şi la alte centre comerciale. Mai ales acolo unde nu trebuie să bagi o fisă pentru a lua căruciorul. Aşa autorităţi, aşa meseriaşi, aşa cumpărători şi aşa cîrcotaşi.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!