Ar fi cam timpul

Unul dintre numele vehiculate pentru funcţia de prefect al judeţului Suceava a fost cel al Cătălinei Culipei, preşedinta Organizației Județene de Femei a PNL Suceava, însă n-a fost să fie. Guvernul PNL l-a numit în această funcţie pe Alexandru Moldovan.

Unul dintre numele vehiculate pentru una din cele două funcţii de subprefect al Sucevei a fost cel al Cătălinei Culipei, însă n-a fost să fie. În funcţii au ajuns Laura Morar, pe filiera PMP, şi Daniel Prorociuc, pe filiera PNL.

În urmă cu cîteva zile, Cătălina Culipei a cîștigat concursul pentru ocuparea funcției publice de execuție de consilier clasa I, grad profesional principal la Serviciul de Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Cadastru din cadrul Direcției Arhitect Șef a Consiliului Județean Suceava.

Conform site-ului newsbucovina.ro, care citează surse politice, ca urmare a acestei reuşite, Cătălina Culipei ar putea fi detașată într-o funcție de conducere în cadrul unei instituţii publice sau chiar ar putea primi o funcție de conducere în Prefectura Suceava. Cînd spui funcţie de conducere în cadrul Prefecturii Suceava te gîndeşti în primul rînd la funcţia de prefect, iar mai apoi la cea de subprefect. Ce este mai jos n-ar trebui să fie luat în calcul în cazul doamnei Culipei, pentru că la serviciile pe care aceasta le-a adus partidului de-a lungul timpului ar trebui să primească o funcţie pe măsura activităţii sale politice. E greu de crezut că doamna Culipei va ajunge la vîrful Prefecturii, pentru că şefii acesteia abia au fost numiţi. Poate şefă de instituţie publică? Alţii, care nu au funcţie de conducere în partid, cum este cazul Cătălinei Culipei, au ajuns mai sus decît domnia sa şi nu ar fi corect.

Dar poate că PNL i-a pregătit doamnei Culipei o funcţie importantă la Bucureşti. Aşa da. Adică, PSD-ul a numit-o pe preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Suceava, Oana Pintilei, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, iar preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Suceava este ţinută pe margine sau i se pregăteşte o funcţie oarecare? Nu prea ar trebui să mire pe nimeni acest lucru, fiindcă liberalii suceveni nu le prea au cu avansarea în funcţii a doamnelor. Cătălina Culipei şi-a făcut datoria faţă de PNL cu vîrf şi îndesat. A cam venit timpul ca PNL să o răsplătească pentru asta. 

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM şi radiotop.ro.

Fiţi sociabili!