Apus de sare

·       La invitaţia deputatului PNL de Rădăuţi, Dumitru Mihalescul, ambasadorul Republicii Sudan la Bucureşti, Abdelhafiz Elawad Seedahmed Elfaki, a vizitat Universitatea „Ştefan cel Mare”. Domnul Mihalescul a formulat invitaţia în calitate de vicepreşedinte  al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Sudan, dar şi de fan al desenelor animate difuzate de cunoscuta reţea sudaneză Khartoum Network. 

·       Primăria Suceava, cea care-i îndeamnă pe cetăţeni să rămînă cu locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare, alocă 700.000 de lei Colegiului Tehnic „Petru Muşat” pentru investiţia într-o centrală termică. Conducerea liceului care are şi internat a motivat solicitarea prin faptul că încălzirea ajunge pînă în dormitor, dar nu şi pînă la domnitor.

·       Din cauza „revoluţiei fiscale” a Guvernului PSD, Primăria Suceava a primit cu un milion de euro mai puţin din cotele defalcate din impozitul pe venit. Deci pentru municipalitatea suceveană este vorba despre involuţie fiscală.

·       Silviu Cătălin Tibeică, un student la Medicină în vîrstă de 24 de ani, a afost ales în funcţia de preşedinte al Tineretului Liberal din Rădăuţi. Domnul Tibeică a mulţumit pentru votul primit şi a promis că va învăţa mai mult şi mai bine, astfel încît la terminarea studiilor să poată scăpa clasa politică de „ciuma roşie”.

·       Polițiști și specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare Suceava au derulat o amplă acțiune de control în piețe și în cele 10 tîrguri autorizate, pentru prevenirea actelor ilicite de comerț și a pestei porcine. Îndată, îndată sanitar-veterinarii nu vor mai avea ce să controleze pentru că vor dispărea tîrgurile, deoarece acestea îşi vor pierde obiectul de activitate din cauză de gripă aviară, de boala vacii nebune şi de pestă porcină.

·       Centrul de Cercetare și Resurse în Turism al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a organizat atelierele „Cacica: Oameni și Sare” în cadrul Școlii de Vară „Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale”. La finalul cursurilor, dată fiind situaţia industriei de sare din România, care e pe punctul de a avea soarta celorlalte industrii, un grup de studenţi a interpretat piesa „Apus de sare”.    

 

 

Fiţi sociabili!