Apă de ploaie

Reporter: Vă abordez puţin mai ciudat şi nu vă întreb de unde atîta apă de ploaie, deoarece iarăşi o să-mi comunicaţi despre dezbaterile din Parlament asupra codurilor penale, ceea ce mi-aţi mai comunicat altădată. Dar eu de data asta chiar vreau să mă refer la apa de ploaie ca atare şi deci vă întreb fără ocolişuri: de unde atîta apă de ploaie la noi în judeţ şi în ţară?

Politician: Nu m-am documentat în prealabil, dar vreau să te întreb tot aşa, fără ocolişuri: de unde ai aflat tu de apa asta de ploaie?

Reporter: Nu vedeţi că-s documentat din cap pînă la picioare? Şi mai mult decît asta, am aflat din surse oficiale şi extrem de credibile că s-au constituit cinci comisii constituite prin ordin al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, şi că ele lucrează în aceste zile la evaluarea faptică şi valorică a pagubelor produse de inundaţiile din zilele de 29 şi 30 iunie a.c.

Politician: De fapt, lucrează ca să-l spele şi să-l scoată pe Dragnea curat ca lacrima din situaţia lui penală.

Reporter: Eu nu cred asta, fiindcă iată toate documentele de constatare şi evaluare a pagubelor produse vor sta la baza hotărîrii pe care o va adopta Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care se va întruni în şedinţă extraordinară, iar în baza acestei hotărîri, prefectul Mirela Adomnicăi şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vor iniţia un proiect de hotărîre de guvern, prin care se va solicita sprijin financiar din Fondul de Solidaritate.

Politician: Tu nu vezi că asta-i o ştire falsă, bazată pe apa de ploaie de săptămîna trecută? Cum să iniţieze preşedintele Flutur o iniţiativă de solidaritate împreună cu prefecta PSD Adomnicăi, cînd dumnealui tocmai a avut o întîlnire recentă şi personală de solidaritate cu Ştefan cel Mare la Putna, în timp ce prefecta Adomnicăi a stat acasă singură, la televizor?

Reporter: Văd că subiectul cu apa de ploaie vă deranjează. Despre ce aţi dori să ne referim, dacă tot vreţi să vă adresaţi cititorilor noştri?

Politician: Eu aş dori să critic constant creșterea birocrației fiscale pe care au adus-o guvernele PSD-ALDE pentru mediul de afaceri din țară, în special plata defalcată a TVA care a crescut durerile de cap pentru agenții economici și nu a adus nici măcar niște mărunțiș în plus la bugetul de stat.

Reporter: Pe dumneavoastră vă doare capul acuma?

 

Politician: Tu nu vezi că mă doare? Şi ca să mă crezi pe cuvînt, precizez: de cînd mă ştiu, m-am opus oricăror măsuri fiscale care ar putea conduce la creșterea birocrației pentru antreprenorii români. În România avem cel mai neprietenos sistem fiscal din Europa, deși toți miniștrii de Finanțe s-au lăudat că fac reforme. Agentul economic român trebuie lăsat să muncească, să producă, să facă afacerea mai prosperă și nu să completeze hîrtii inutile și să îngroașe cozile pe la ghișeele autorităților fiscale. Numai cine nu a lucrat niciodată în economia privată nu știe că o decizie proastă a Guvernului pentru antreprenor înseamnă să scoată mai mulți bani din buzunar, să cumpere softuri, să angajeze resurse suplimentare care nu produc. Şi concluzia este una clară! Split TVA a fost un eșec total!

Reporter: Dumneavoastră cîţi bani aveţi în buzunar în clipa de faţă?

Politician: De unde să am, dacă Guvernul a demonstrat că nu este capabil să elimine evaziunea fiscală, ci doar să facă viața mai grea pentru antreprenorii români onești?

Reporter: Văd că v-aţi înfuriat mai rău ca pe apa de ploaie. Aţi auzit că tocmai s-a votat Codul Penal ăsta nou?

Politician: După cum spunea şi colegul meu Klaus Iohannis, despre conţinutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci cînd voi contesta la CCR acest act normativ. De asemenea, este bine de ştiut că şi Codul de Procedură Penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut sînt în bună măsură fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare şi am de gînd să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta Codul Penal şi de Procedură Penală.

Reporter: De cînd sînteţi coleg şi unde sînteţi coleg cu preşedintele Klaus Iohannis?

Politician: Coleg de luptă cu split TVA sau coleg de luptă în contra lui Dragnea?

Reporter: N-are importanţă. Am întrebat şi eu aşa, ca să mă aflu în treabă. De fapt vroiam să vă întreb ce se mai întîmplă de fapt în Parlament, unde vă remarcaţi dumneavoastră neobosit zi de zi, ceas de ceas.

Politician: Cum spunea tot colegul meu Klaus Iohannis, ceea ce se întîmplă în aceste zile în Parlament se numeşte dictatura majorităţii. Este profund dăunătoare democraţiei. În primul rînd, Parlamentul trebuie să-şi dea atenţia cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor şi acest lucru e profund dăunător. PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare. Deci, în Parlament se întîmplă dictatura majorităţii.

Reporter: Şi cum aţi vrea? Să se întîmple dictatura minorităţii?

Politician: Hai să-ţi citesc dintr-un alt coleg de-al meu din Parlament: o să vedem caseta electronică şi probabil sînt şi cîţiva parlamentari de la minorităţi, cumpăraţi la bucată. Ca şi la split TVA, va să zică.

Reporter: Şi ce ar fi de făcut, în situaţia asta, după părerea dumneavoastră de parlamentar sucevean, coleg cu Ştefan cel Mare?

Politician: Părerea mea, ca să-l citesc pe un alt coleg de bancă din Parlament, este că de astăzi România nu mai e un stat de drept. A devenit un stat de Dragnea. Şi vine şi o zi de mîine care s-a votat acest Cod al ruşinii. Acest Cod nu cred că va intra în vigoare. Vom folosi pîrghii, CCR, preşedintele, chiar tribunalul. Vom folosi toate pîrghiiile pentru că sîntem de partea corectă a istoriei, unde se află şi Ştefan cel Mare.

Fiţi sociabili!