Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu”

Dacă întrebi pe cineva, de oriunde din ţara asta mare, indiferent de gusturile muzicale şi culturale pe care le are, dacă a auzit de Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu”, răspunsul este pozitiv. În cele mai multe cazuri.

În cei 65 de ani de viaţă, ansamblul a avut timp să se facă auzit şi ascultat în toată România, dar şi peste hotare. În cei 65 de ani de existenţă, pe la ansamblul sucevean au trecut cîntăreţi, instrumentişti şi dansatori cîţi pentru poate 100 de ansambluri, unul mai bun ca altul. „Ciprian Porumbescu” este unul dintre cele mai cunoscute branduri sucevene, unul robust, care poate concura oricînd cu brandurile de profil din ţară. Actualii componenţi ai ansamblului ar trebui să conştientizeze acest lucru, iar de Crăciun să se adune în jurul bradului şi să cînte „O, brand frumos, o, brand frumos”.

Şi pentru că tot veni vorba de frumos, am găsit cîteva cuvinte frumoase scrise de Nicoleta Gheorghe în 2009, cînd ansamblul a împlinit 55 de ani: „Adevărată şcoală de cultură şi civilizaţie tradiţională, Ansamblul Artistic « Ciprian Porumbescu »  din Suceava a vegheat în timp la  păstrarea şi promovarea valorilor culturale din Bucovina, la dezvoltarea şi cultivarea sentimentului de apartenenţă la un spaţiu care se identifică prin creaţii muzicale, literare, coregrafice de o neasemuită frumuseţe şi puritate, demne de numele mari ale istoriei şi culturii româneşti. Numele ales acestui colectiv artistic, Ciprian Porumbescu, a fost o binecuvîntare,  dar în același timp pecetea unei  mari poveri pentru toţi aceia care s-au exprimat de-a lungul anilor, sub semnul numelui marelui muzician român”.

La mulţi ani!

Fiţi sociabili!