Alina Nicoleta Balaţchi

Şi acum iată ce scrie pe pagina organizaţiei non-profit Romanian Women in the UK: „Sîntem atît de mîndri și fericiți să anunțăm că minunata noastră co-fondatoare Alina Nicoleta Balaţchi a fost premiată aseară cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”. Organizaţia a anunţat că de Ziua Națională a României și la 30 de ani de la Revoluţie,  președintele României, Klaus Iohannis, prin ambasadorul României în Regatul Unit, Excelenţa Sa Dan Mihalache, a răsplătit-o pe Alina pentru că a contribuit şi contribuie din plin la promovarea imaginii României în lume şi la menținerea identităţii naționale. Alina a fost recompensată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria F – Promovarea culturii.

În comunicatul organizaţiei non-profit se mai arată că suceveanca s-a „implicat în proiecte culturale, sociale și educative” în calitate de co-fondator al Romanian Women in the UK, alături de Veronica Costache. În mai puțin de trei ani, RWinUK a devenit o structură respectată, care este susținută de Ambasada României la Londra și de Guvernul României, și este un partener de încredere pentru guvernul britanic.

Bravo, Alina Balaţchi! Bravo şi pentru mesajul pe care l-ai postat pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei. Alături de o fotografie cu munţii Bucovinei peste care s-a lăsat iarna ai scris că Bucovina şi ţara ta sînt frumoase: „Aceasta este țara mea, locul meu magic, locul de naștere al bunicilor mei. Una pe care o port cu mine în călătoria mea. La mulți ani, dulce Bucovină!”.

Fiţi sociabili!