Alexandru Rădulescu

Alexandru Rădulescu. Purtătorul de cuvînt al PSD Suceava, pentru că a bătut toba că Guvernul a alocat banii necesari pentru ca 29 de unităţi de învăţămînt să-şi achiziţioneze toalete-container, dar n-a suflat o vorbă despre faptul că promisiunea ministrului Ecaterina Andronescu a fost una mult mai generoasă.

Purtătorul de cuvînt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că Guvernul PSD-ALDE a răsturnat o căruţă cu bani în judeţul nostru şi că aceştia nu mai trebuie culeşi de pe jos de cei din educaţie şi sănătate.

De pildă, a spus domnul Rădulescu, Spitalul din Fălticeni, care va deservi 125.000 de locuitori, a primit 9,6 milioane de lei pentru scările exterioare și dotări nemedicale, „astfel momentul inaugurării acestuia s-a apropiat decisiv”. Totodată, profesorii au primit 11.159.000 lei, care acoperă integral solicitările școlilor ca dobîndă la sumele cîștigate în instanță „împotriva acțiunilor de tăiere a salariilor a unui guvern PDL-PNL – adică, aceiași care prin vocea liderului lor, Ludovic Orban, își anunță din nou o intenție identică”. Şi încă ceva: 29 de școli și grădinițe din județ au primit prin HG 363/ 30.05.2019 suma necesară (peste 2 milioane lei) pentru construirea grupurilor sanitare conforme și pentru utilitățile necesare, „alăturîndu-se celor 127 de unități școlare reabilitate sau în curs de reabilitare cu finanțare guvernamentală de peste 210 milioane lei”.

Cele două milioane sînt pentru toaletele-container, care vor înlocui toaletele aflate în fundul curţii. E foarte bine. Însă, în acelaşi timp, e foarte rău, pentru că PSD nu s-a ţinut de cuvînt. Inspectoratul Şcolar Suceava a solicitat fonduri pentru 106 unităţi de învăţămînt, însă pînă la urmă Ministerul Educaţiei a aprobat finanţarea pentru 76 de şcoli şi grădiniţe. A spus-o la Suceava ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pe 3 mai, în plină în campanie electorală.

Pentru că a omis să spună că din 76 de toalete-container au rămas doar 29, domnul Rădulescu este Jupânul de Pardon al săptămînii.

Fiţi sociabili!