Alexandru Paziuc

Ce era pînă acuma medicul psihiatru sucevean Alexandru Paziuc renumit, dar de azi înainte putem să spunem că este şi mai renumit.

Asta pentru că doctorul a primit distincția „Honorary Fellow”, ca semn de recunoaștere a „contribuției remarcabile la sănătatea și bunăstarea oamenilor și la progresul psihiatriei sociale”.

Distincția i-a fost înmînată de președintele Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială, Roy Abraham Kallivayalil, profesor la Pushpagiri Institute of Medical Sciences din India, la cel de-al 23-lea Congres al Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială, care s-a desfășurat la București în perioada 25-28 octombrie. Congresul a fost organizat de președintele Asociației de Psihiatrie Socială din România, Alexandru Paziuc, şi de Asociația Română de Psihiatrie condusă de profesoara Doina Cozman. La eveniment au fost prezenţi sute de medici psihiatri, psihologi, psihoterapeuți și profesioniști din domeniul sănătății mintale din întreaga lume.

Ca să fie masa bogată mai spunem că metodele inovatoare promovate de Alexandru Paziuc la Spitalul de Psihiatrie din Cîmpulung Moldovenesc, în fruntea căruia s-a aflat ani de zile, au fost apreciate la nivel internațional. De aceea, domnul Paziuc a fost nominalizat de prestigioasa publicaţie britanică The Economist în cadrul unui raport de ţară care a vizat sănătatea mintală. Activitatea lui Alexandru Paziuc a fost apreciată şi de prestigioasa fundație britanică „The Ratiu Family Charitable Foundation”.

Acestea fiind zise, ne-am permis şi noi să-l nominalizăm pe domnul doctor la categoria Jupân de Salon. 

Fiţi sociabili!