Alexandru Moldovan

Alexandru Moldovan. Prefectul de Suceava, pentru intervenţia proastă spre foarte proastă a autorităţilor cu ocazia primului cod galben de zăpadă şi vînt instituit pe raza judeţului nostru în această iarnă.

Dar ce-au mai curs comunicatele de presă. Dar ce-a mai plouat cu fotografii cu prefectul Alexandru Moldovan în acţiune. Ba cu părul în bătaia vîntului pe aeroportul de la Salcea, ba cu părul bine băgat sub o căciulă împletită şi aşezat în faţa unui utilaj de deszăpezire cu farurile aprinse.

Numai că ninsoarea asta de cuvinte şi fotografii s-a pornit să cadă peste redacţiile sucevene de-abia după ce jurnalişti ca Oana Şlemco au înroşit telefoanele întrebînd ce se întîmplă din moment ce atîţia cetăţeni reclamau că sînt zone în judeţul Suceava în care ba nu se circulă, ba se circulă cu mare dificultate. Abia la aproximativ 48 de ore după ce meteorologii anunţaseră că urmează să fie instituit un cod galben de ninsori şi vînt valabil pentru tot judeţul s-a mişcat şi prefectul Alexandru Moldovan, în calitatea sa de şef al Comandamentului de Iarnă. Abia după ce jurnaliştii s-au agitat, printre aceştia aflîndu-se şi Dana Humoreanu, autorităţile cu atribuţiuni în domeniu au început să se mişte, ieşind pe teren, dînd telefoane şi informîndu-i pe cetăţeni în legătură cu ce se întîmplă prin intermediul presei locale. Iarna a fost blîndă cu judeţul Suceava şi şi-a făcut apariţia cu o lună, chiar două întîrziere, însă degeaba. Autorităţile tot au fost luate pe nepregătite.

Noul prefect Moldovan, pus în funcţie de Guvernul PNL, cel care a promis că va instaura meritocraţia, primeşte un 3 pentru modul cum a abordat problema. Tot un 3 merită din plin şi o altă reprezentantă a meritocraţiei de tip PNL, fiind vorba despre purtătoarea de cuvînt a Prefecturii, Diana Găşpărel. Aşa prefect, aşa purtător de cuvînt. Să-i vedem pe cei doi la următoarea ninsoare viscolită. Noi note de netrecere mai avem.  

Fiţi sociabili!