Alexandru Moldovan

Alexandru Moldovan. Prefectul judeţului Suceava, pentru că a venit cam nepregătit la conferinţa de presă organizată miercuri, 11 martie, o conferinţă cu un subiect sensibil, cel al măsurilor luate pentru evitarea răspîndirii noului coronavirus.

Prefectului judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, i-au trebuit mai mult de două luni pînă cînd şi-a luat inima în dinţi şi a organizat prima sa conferinţă de presă. N-au trecut decît cîteva zile şi, hop, prefectul cu o altă conferinţă. Probabil că nu ar fi făcut-o dacă nu ar fi fost obligat de situaţia excepţională creată de prezenţa COVID 19.

Numai că la conferinţa de miercuri, 11 martie, domnul Moldovan a venit cam nepregătit. Spunem cam, fiindcă prefectul venise pregătit cu nişte foi de pe care a citit. Textul vorbea despre măsurile decise de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, măsuri pe care presa şi populaţia deja le aflaseră din mass-media centrală.

Cînd a fost întrebat în legătură cu cîteva situaţii punctuale cu specific local, Alexandru Moldovan a bîlbîit-o rău de tot. Văzîndu-se în dificultate, prefectul a încercat să scape spunînd că este aşteptat la o şedinţă. Păi dacă ştia că are o altă şedinţă imediat după conferinţa de presă de la ora 10.00, de ce nu a fixat întîlnirea cu jurnaliştii la ora 12.00, la 13.00 sau la ce oră credea dumnealui că are timp să lămurească toate lucrurile. Repetăm, conferinţa nu a fost despre numărul de trandafiri care trebuie plantaţi în faţa Palatului Administrativ, ci despre o problemă gravă care frămîntă populaţia.

Domnul Moldovan, ca şi alţi domni paraşutaţi în funcţii importante, au impresia că presa ia informaţiile pentru a face borş cu ele. Nu, informaţiile sînt pentru marele public.

Bîlbîindu-se la întrebările presei şi făcînd-o pe grăbitul, Alexandru Moldovan nu a avut un comportament condamnabil doar faţă de jurnalişti, ci şi faţă de cetăţenii judeţului. Cetăţeni cărora, la instalarea în funcţie a domnului Moldovan,  li s-a spus că acesta a fost numit pe criterii care ţin de meritocraţie.

Fiţi sociabili!